27 sept. 2023 | 20:08

Fotbalistul român care putea câștiga ”Balonul de Aur”. ”Era un jucător care crea probleme”

SPORT
Fotbalistul român care putea câștiga ”Balonul de Aur”. ”Era un jucător care crea probleme”

”Balonul de Aur” este cel mai prestigios titlu individual din fotbalul mondial. Victor Becali, fostul impresar, a spus ce jucător român ar fi meritar să câștige acest trofeu. A fost atacant și a jucat la echipe cu nume din Europa, dar a avut o viață extrasportivă tumultoasă. Despre cine este vorba.

Ce fost fotbalist din România ar fi meritat ”Balonul de Aur”

”Balonul de Aur” este decernat din 1956 încoace celui mai bun fotbalist de pe planetă și orice jucător visează să ajungă măcar o dată să câștige acest prestigios trofeu. Dar până acum doar 26 de jucători îl au în palmares. Lionel Messi este deținătorul recordului, cu șapte ”Baloane de Aur”.

Impresarul Victor Becali este de părere că unul dintre foștii fotbaliștii români merita să câștige ”Balonul de Aur”. Acesta a fost atacant și a îmbrăcat tricoul unor echipe importante din Europa, cum ar fi Chlesea, Juventus sau Fiorentina.

Fotbalistul român care putea câștiga ”Balonul de Aur”: ”Era un jucător care crea probleme”

Victor Becali este agent FIFA.

Este vorba despre Adrian Mutu, cel mai bun marcator român din Serie A, cu 103 goluri. Doar 21 de stranieri ”all-time” au înscris peste 100 de goluri în campionatul italian. Dar Victor Becali crede că viața extrasportivă a fostului atacant i-a dăunat carierei, însă avea calități pentru a câștiga ”Balonul de Aur”.

”Dificil în sensul că era un jucător care crea probleme. Dar așa el e un băiat extraordinar. Crea probleme. Mutu era imprevizibil, nu știai ce poate să facă. Așa e un băiat foarte bun. Te gândeai că poate să facă vreun viol, dar să te gândești că poate să facă așa ceva, să își distrugă cariera, nu (n.r. despre cazul Cocaina).

Și ”Balonul de Aur” putea să-l ia Mutu, că avea toate calitățile. Un mare talent. Nu știu când vom mai avea un talent de nivelul lui. Chivu, spre exemplu, are o altă carieră. Mutu, atacant. Atacanții sunt întotdeauna mai căutați”, a spus Victor Becali, la podcastul ”Fiță cu Adiță”.

Adrian Mutu, despre scandalul ”Cocaina”

Lui Adrian Mutu i-a plăcut să-și trăiască viața la maxim, iar de referință pentru cariera sa rămâne scandalul de la Chelsea, izbucnit pe 17 octombrie 2004, când ”Briliantul” a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat la baza de antrenament a echipei londoneze. Astfel, el a fost dat afară din cauza consumului de cocaină.

Citește și: Adrian Mutu, dezvăluiri despre relația cu handbalista Neagu: ”Un singur sărut dura două ore”

În urmă cu un an, antrenorul echipei Neftchi Baku, a vorbit despre momentele prin care a trecut atunci. Avea 23 de ani și a mărturisit că la o astfel de vârstă e foarte greu să crezi că poţi să îţi revii, dar i-a avut alături pe părinții săi și câțiva prieteni.

Anturajul dacă este unul prost, şansele de a greşi sunt mult mai mari. Probabil trebuia să apelez la nişte oameni profesionişti care să mă facă să gestionez într-un mod pozitiv toată situaţia.

Clubul Chelsea nu mi-a acordat nicio susţinere. Dar nici nu ştiu dacă e normal… Cu mine, în secunda doi, s-au lepădat la mine. Nu ei m-au trimis la clinica de reabilitare, a fost ideea mea. Am decis să stau o săptămână, după am vrut să mai stau o săptămână, dar mi-au spus că nu e cazul”, a spus Adrian Mutu, în podcastul „De-a viața ascunselea”.

Prins dopat și în Italia

La mai bine de cinci ani de la scandalul de la Chelsea, Adrian Mutu a fost implicat într-un nou caz de dopaj. Pe când juca la Fiorentina, el a fost depistat pozitiv cu sibutramină, substanta care se regăsea pe lista celor interzise pentru sportivi.

Citește și: Adrian Mutu s-a iubit cu o celebră prezentatoare TV din România. Plătea 15.000 de dolari doar ca să o audă la telefon

”Briliantul” a fost transferat de Inter de la Dinamo în 1999, iar după o stagiune excelentă la Verona a fost luat de Parma, unde a impresionat. Apoi, Chelsea a plătit pentru el 19 milioane de euro.

În 2005, în plin scandal ”Cocaina”, el a semnat liber de contract cu Juventus, unde a stat un an, după care a mers la Fiorentina. Acolo, în tricoul grupării viola, atacantul român a scris istorie.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele