17 apr. 2023 | 07:51

Filmul românesc de pe Netflix care-ți arată până unde duce homofobia, în România: subiectul care n-ar mai trebui să fie tabu în secolul XXI

ACTUALITATE
Filmul românesc de pe Netflix care-ți arată până unde duce homofobia, în România: subiectul care n-ar mai trebui să fie tabu în secolul XXI

Filmul românesc de pe Netflix este realizat după un scenariu de Ioana Moraru și prezintă o zi din viața lui Cristi (Conrad Mericoffer), un tânăr jandarm din București.

În timpul unei vizite scurte a lui Hadi (Radouan Leflahi), bărbatul cu care are o relație la distanță, Cristi și colegii lui participă la o intervenție într-un cinematograf din centru, unde o serie de protestatari sabotează proiecția unui film LGBTQ+. În mijlocul scandalului din cinema, o relație pasageră din trecut cu un alt bărbat revine în prezent, amenințându-i stabilitatea profesională și personală.

Filmul românesc de pe Netflix care-ți arată stadiul homofobiei în România

Cristi este un tânăr jandarm din Bucureşti care a ascuns toată viaţa că este gay. Are o relaţie la distanţă cu un tip din altă ţară, Hadi. Chiar când Hadi vine în vizită pentru câteva zile, Cristi face parte din echipa de jandarmi chemate să restabilească ordinea într-un cinema unde proiecţia unui film LGBT a fost oprită de un grup de ultranaţionalişti homofobi. Când unul dintre spectatori îl recunoaşte pe Cristi şi ameninţă că va spune tuturor adevărul despre preferinţele sale sexuale, jandarmul ştie că a venit momentul când totul poate fi pierdut.

Filmul românesc Câmp de maci sau Poppy Field este regizat de Eugen Jebeleanu, iar din distribuția peliculei fac parte Conrad Mericoffer, Alexandru Potocean, Radouan Leflahi, Cendana Trifan, Ionuț Niculae, Alexandru Călin, Rolando Matsangos și George Piștereanu.

Câmd de maci a fost proiectat în anul 2021, la TLVFest – The Tel Aviv LGBTQ Film Festival. Acest festival reprezintă un spațiu destinat încurajării culturii queer și este solidar cu cineaștii palestinieni. De asemenea, a mai fost proiectat și în Sao Paolo, în cadrul Festivalului MixBrasil, dar și în Bruxelles, în cadrul festivalului Genres d’à Côté/Pink Screens Film Festival.

De asemenea, tot în 2021, a fost proiectat și la Thessaloniki International Film Festival, unde regizorul Eugen Jebeleanu a avut o întâlnire cu publicul după prima proiecție a filmului în cadrul festivalului.