Filmul românesc de pe Netflix care încă e controversat: cum e văzută iubirea în filmul cu Tudor Chirilă
Dacă nu ai văzut filmul românesc Legături bolnăvicioase, pe Netflix, îl poți viziona. Deși este mai vechi, din 2006, este la fel de actual.
Astfel, Legături bolnăvicioase este un film din 2006 regizat de către Tudor Giurgiu. Scenariul se bazează pe romanul omonim scris de Cecilia Ștefănescu.
Filmul de pe Netflix, cu Tudor Chirilă, care e încă actual, și-n 2023
Povestea filmului Legaturi Bolnăvicioase este despre Kiki și Sandu, doi frați care au o relație ascunsă, incestuoasă. Viața dublă pe care o au cei doi, în calitate de iubiți și frați este dată în vileag în momentul în care între cei doi intervine gelozia. Alex, o tânără simplă din provincie, studentă în București intervine în relația celor doi ca iubită a colegei ei, Kiki. Alex este pentru Sandu o intrusă în relația lui cu sora sa și, într-un moment de gelozie, face cunoscut triunghiul legăturilor bolnăvicioase.
Din distribuția peliculei românești fac parte Maria Popistașu – Kiki, Ioana Barbu – Alex, Tudor Chirilă – Sandu, Cătălina Murgea – Doamna Beneș, Mircea Diaconu – Domnul Dragnea, Virginia Mirea – Doamna Dragnea, Tora Vasilescu – Doamna Pârvulescu, Valentin Popescu – Domnul Pârvulescu, Mihai Dinvale – Prof. Mihăilescu, Puya – șofer de taxi, Mihaela Rădulescu – Doamna Negulescu, Carmen Tănase – Chelnerița, Robert Paschall Jr. – Bo.
În 2007, filmul Legaturi Bolnăvicioase a obținut Premiul publicului, în cadrul galei Premiilor Gopo pentru cel mai mare succes la box office în anul 2006.
De asemenea, un alt film românesc interesant de pe Netflix este Secretul Fericirii sau The Secret of Happiness despre care poți citi aici. Producția românească a fost lansată în 2018 și scoate la iveală un joc de-a măștile, în care prietenia se prăbușește, iar iubirea își pierde reperele. Din prima secundă vei fi captivat de conversația fascinantă a celor trei personaje principale, dar și de jocul care devine tot mai tensionat, pe măsură ce fiecare scenă ne apropie mai mult de prăbușirea morală a protagoniștilor.