Filmul de pe Netflix regizat de Radu Mihăileanu, o poveste de dragoste care traversează spațiul și timpul
Filmul de dragoste de pe Netflix „Povestea iubirii“ de Nicole Krauss, regizat de regizorul Radu Mihăileanu, este o mare poveste de dragoste care traversează spaţiul şi timpul, din Polonia anilor ’40 până în New York-ul zilelor noastre.
Filmul românesc de pe Netflix care te va emoționa până la lacrimi
Publicat în Statele Unite în 2005, romanul Istoria iubirii i-a adus lui Nicole Krauss consacrarea internaţională, scriitori importanți precum laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, J.M. Coetzee sau Susan Sontag remarcând naşterea unei voci de anvergură a literaturii contemporane sub condeiul tinerei scriitoare americane. Romanul Istoria iubirii a fost desemnat Cartea anului de Amazon.com şi s-a numărat printre cărţile finaliste la Orange Prize, Prix Femina Étranger şi Prix Médicis Étranger, fiind recompensată cu William Saroyan Prize for International Literature şi Prix du Meilleur Livre Étranger. Romanul a fost tradus în peste 30 de ţări, printre primele ediţii străine numărându-se şi cea în limba română, publicată în colecţia Raftul Denisei la Editura Humanitas Fiction, în versiunea regretatei Antoaneta Ralian.
Bazat pe bestsellerul cu același nume scris de Nicole Krauss, filmul urmărește povestea de dragoste dintre Leo și Alma, doi tineri evrei din Polonia pe care ororile celui de-a doilea război mondial par să-i despartă pentru totdeauna. The History of Love este titlul cărții pe care Léo Gursky (Derek Jacobi) o scrie pentru Alma Mereminski (Gemma Arterton). După mulți ani, apariția ei misterioasă ajunge să conecteze oameni din întreaga lume.
Pelicula “Povestea iubirii” este o coproducţie Franţa-Canada-Belgia-România, co-producătorul român fiind Libra Film. Filmările au avut loc la Cluj şi Bucureşti, la Montreal şi New York. Filmul a fost distribuit de Transilvania Film.
The history of love – Povestea iubirii este, in acelasi timp, un film neromanesc, dar si neamerican. Este cu iubire, dar deloc siropos. Are regizor roman, dar nu are ciorba. Este frantuzesc, dar se vorbeste in engleza. Este canadian, dar actiunea nu se petrece-n Canada. Cu toate acestea, este coproductie SUA – Canada – Franta – Romania. Este atipic din multe puncte de vedere, dar prin asta atrage. E diferit, dar e frumos. Nu prea ai cum sa nu-l iubesti, scrie Cinemil.ro.