16 iun. 2023 | 13:58

Festivaluri 2023: cum te distrezi vara asta la Untold, Saga, Neversea și altele

ACTUALITATE
Festivaluri 2023: cum te distrezi vara asta la Untold, Saga, Neversea și altele

Vara a venit și abia așteptăm să profităm de vremea caldă și să ne distrăm. Evident, festivalurile sunt cele mai așteptate în fiecare anotimp cald. Iată unde și când te distrezi vara asta la Untold, Saga, Neversea și altele.

Untold 2023

În fiecare vară, universul magic Untold își deschide larg porțile pentru cei care vor să-i descopere secretele. Un uriaș tărâm, de peste 235.000 de metri pătrați, se transformă într-un loc în care este celebrată dragostea pentru muzică, libertatea, prietenia, toleranța. Personaje fantastice desprinse dintr-o lume magică, nimfe, dragoni, șamani, acrobați internaționali, animatori, dansatori vor crea o lume de poveste, în care trăiești experiențe unice.

Untold 2023 are loc în Cluj, în perioada 3 – 6 august. DJ-i cu cele mai multe prezențe pe primul loc în Top 100 DJ Mag vin în această vară la festivalul din Cluj. Pe lângă aceștia, anul acesta, pe scena principală a festivalului, vor urca cele mai mari nume din industria muzicală. Prima trupă live confirmată de organizatori este Imagine Dragons, o premieră pentru România.

Experiența celei de-a opta ediții Untold nu ar fi completă fără Armin van Buuren, unul dintre cei mai iubiți DJ-i, care a fost aici de la prima ediție, în 2015.

Peste două sute de artiști vor completa magia Untold 2023. Fanii pot achiziționa abonamente pentru cele patru zile și patru nopți de magie de pe site-ul oficial.

Neversea 2023

Festivalul de la malul mării, Neversea are loc anul acesta în perioada 6 – 9 iulie, în Constanța. Marea, vibrația valurilor, nisipul auriu, apusuri și răsărituri superbe, căldura nopților, muzica preferată, gașca de prieteni și un milion de alte motive pentru care să iubești vara. Toate acestea sunt bine păstrate și te așteaptă să le descoperi pe o insulă a comorilor: Neversea.

Neversea, cel mai mare festival de pe o plajă din Europa, își deschide și anul acesta porțile pentru o experiență așteptată de zeci de mii de fani din întreaga lume. Cea de-a cincea ediție promite a fi cu adevărat spectaculoasă: artiști și DJ-i internaționali de renume vor seta ritmul distracției depline, pentru patru zile pline de culoare și patru nopți albe. Actori stradali, dansatori, acrobați, jocuri de lumini, butaforie, show-uri speciale, activități de zi și de seară, dar și multe alte surprize vor completa tabloul de festival, pentru ca experiența festivalului de la malul mării să fie de neuitat.

Saga 2023

Saga Festival se pregătește pentru cea de-a treia ediție, care va avea loc în perioada 23-25 iunie, la Romaero Băneasa. Va fi un eveniment cu peste o sută de artiști, producție impresionantă și experiențe imersive pe parcursul a trei zile de spectacol memorabil pentru cei 180.000 de festivalieri care sunt așteptați în București.

Wiz Khalifa, unul dintre cei mai apreciați artiști din lume, Lil Nas X, un adevărat fenomen în muzică la nivel internațional, Skrillex (pentru prima dată în București), DJ și producător premiat cu Grammy, Elley Duhé, Mochakk, Melanie C, Franky Wah, Gordo, Gabry Ponte, I Hate Models sunt o parte dintre artiștii care vin în premieră la SAGA Festival.

Electric Castle 2023

Electric Castle, anul acesta are loc, evident, tot în Bonțida. Festivalul se va desfășusa în perioada 19 – 23 iulie.

Macklemore și Jamie xx se alătură lui Iggy Pop, The Chemical Brothers și George Ezra ca headliners ai ediției care se va petrece luna viitoare. Așadar, organizatorii Electric Castle confirmă un eveniment spectaculos, cu Macklemore, The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, Pendulum, Jamie xx și Peggy Gou în cap de afiș, plus alți peste trei sute de artiști în program.

Un rapper underground în spirit, dar superstar internațional conform palmaresului de vânzări și premii (nu mai puțin de patru premii Grammy pentru albumul de debut), Macklemore este primul artist rap care ajunge headliner la o ediție Electric Castle.

ARTmania 2023

Dacă ești pasionat de muzica rock, există un festival și pentru rockeri. ARTmania 2023 va avea loc în perioada 28 – 30 iulie, în Sibiu.

La cea de-a 16-a ediție, lineup-ul include nume ca Emperor, Porcupine Tree, Wardruna, Samael și trei scene concept. Ediția 2023 a festivalului rock promite un festin rupt din legendele vikingilor, în Piața Mare din Sibiu.

Nostalgia 2023

Pentru nostalgicul din tine, există festivalul Nostalgia, care anul acesta are loc în perioada 29 iunie – 2 iulie, la Federația Română de Tir Sportiv din Pădurea Băneasa.

Festivalul își propune să aducă în prim-plan ritmuri bune într-o manieră specială în combinația hit-urilor din trecut și prezent. Mai exact, cei care vor fi prezenți aici vor putea face o călătorie specială în timp și cu ajutorul muzeului retro & future și o discotecă a anilor ’90 – ’00.

Summer Well 2023

Între 11 și 13 august, la Domeniul Știrbey, în Buftea, te așteaptă nenumărați artiști care te vor încânta la Summer Well 2023.

Ca în fiecare an, Summer Well propune un lineup de excepție: Florence + The Machine, Yungblud, Röyksopp, Tom Grennan, SG Lewis, 070 Shake, Saint Levant, Lime Cordiale, Biig Piig, Baby Queen, Tommy Genesis, Cassia, Acid Arab (live), July Jones, Thus Love, Kid Francescoli, Ayrtn, Stefan Costea – sunt numele anunțate până acum.

Summer Well 2023 promite: trei zile de festival – 11, 12 și 13 august – patru scene, plus noi zone de muzică și entertainment, instalații de artă, food court, curatoriat cu accent pe street food, after parties și, pentru al cincilea an consecutiv, nume impresionante pe scena dedicată de hip-hop & trap. Toate acestea, la 30 de minute distanță de București, pe 24 de hectare de pădure și lacuri.

Brașov Jazz & Blues Festival 2023

Dacă ești pasionat de muzică clasică, iar muzica electronică nu e chiar pe placul tău, în perioada 10 – 15 august, la Brașov, te așteaptă seri răcoroase pe ritmuri de jazz și blues. Cea de-a XI-a ediție Brașov Jazz & Blues Festival va avea scena principală în Piața Sf. Ioan, unde vor urca peste 30 de artiști, din opt țări.

Vibe Festival 2023

Revenim la muzica electronică și menționăm Vibe Festival, care va avea loc în perioada 6 – 9 iulie, în Târgu Mureș. Deci va trebui să alegi dintre acesta și Neversea.

Cu Timmy Trumpet, Oliver Heldens, Tujamo și KSHMR ca headlineri, festivalul Vibe crește de la an la an, fiind selectat printre cele mai bune festivaluri noi din Europa în 2017 și în top cinci festivaluri organizate de tineri și organizații studențești din Europa.

Așadar, ia-ți crema de protecție solară, ochelarii de soare și voia bună, că ai de unde alege locul în care să te distrezi și să dansezi vara asta!