06 iul. 2023 | 13:23

Femeia care primește bani ca să pună nume bebelușilor. Cu cât e plătită și de unde se inspiră

ACTUALITATE
Femeia care primește bani ca să pună nume bebelușilor. Cu cât e plătită și de unde se inspiră

Colleen Slagen, mamă și asistentă medicală, își construiește afacerea de vis datorită TikTok. Slagen îi ajută pe viitorii părinți să aleagă nume pentru copiii lor, susținută de date și de zeci de ani de experiență.

Cea mai ciudată meserie? Ce spune consilierul în nume de copii

Prețurile încep de la 250 de dolari pentru o consultație, iar Slagen a declarat pentru Insider că a finalizat peste 100 de comenzi până în prezent.

Încă de mică, Colleen Slagen dădea nume de copii. În școala primară, TikToker își amintește că a răsfoit anuarele și agendele telefonice, visând familii false și scriindu-și numele preferate într-un jurnal pentru fiecare literă a alfabetului.

Astăzi, aceste pasiuni au dat naștere unei consultanțe înfloritoare în domeniul numelor de bebeluși numită Naming Bebe – precum și unei prezențe considerabile pe TikTok sub același pseudoni.

Slagen are 33 de ani și lucrează ca asistentă medicală cu jumătate de normă. Totodată, este mama a doi copii.

Slagen a declarat că s-a apucat de antreprenoriat în timp ce se afla în concediu de maternitate, anul trecut, oferindu-și serviciile de numire a bebelușilor într-un grup local de Facebook axat pe mame. În februarie, ea a început să își împărtășească consultațiile pe TikTok, în încercarea de a extinde acest demers.

„Interesul a fost mult mai mare decât mă așteptam”, a spus ea, „iar apoi partea de afaceri a luat amploare în ceea ce privește volumul”.

Slagen petrece aproximativ 20 de ore pe săptămână dând nume de bebeluși și a finalizat peste 100 de comenzi până în prezent. În prezent, există o perioadă de așteptare de șase săptămâni pentru serviciile ei, a spus ea, deși clienții pot plăti în plus pentru livrări urgente.

Jobul unic în lume

Chiar dacă încă lucrează trei zile pe săptămână ca asistentă medicală, Slagen a spus că ar putea concepe să lucreze cu normă întreagă ca numitor de bebeluși în prezent – sau, cel puțin, că „ar fi posibil din punct de vedere al cererii”.

Pe TikTok, unde are 47.000 de urmăritori, Slagen îi însoțește pe internauți prin procesul ei. Clienții solicită adesea un nume care se potrivește cu un frate existent sau vor avea parametri stricți în jurul silabelor, literelor și semnificațiilor, a declarat ea pentru sursa citată.

Într-o consultare recentă, de exemplu, un cuplu a spus că era în căutarea unui „nume de fată cu energie de CEO” care să completeze numele celeilalte fiice a lor, Spencer. De asemenea, au cerut ca acesta să nu fie din două silabe și să nu se termine cu „n”.

Alegerea de top a lui Slagen a fost „Sloane”.

„Cel mai tare nume de fată  CEO”, a spus ea, numindu-l „rapid și simplu, dar puternic și atrăgător”. Printre celelalte sugestii ale ei se numără Conley („Coco este o poreclă foarte drăguță”) și Elliot („un nume de băiat care sună clasic și care pare foarte neașteptat pentru o fată”).

‘Nu am crezut niciodată că va fi un lucru real’, a spus Slagen despre afacerea sa

Slagen nu este singura persoană care dă nume de bebeluș pe TikTok, ceea ce spune multe despre popularitatea în creștere a acestei nișe. Și, deși ea a spus că această profesie este anterioară erei digitale, social media i-a făcut pe oameni să fie mai entuziasmați de alegerea și dezvăluirea numelor pentru copii, dar a și intensificat dorința de găsire a unui nume unic.

 „Eu chiar obișnuiam să glumesc că dacă aș putea face orice, aș da nume de copii”. Nu m-am gândit niciodată că va fi un lucru real”.

Pe lângă expertiza sa personală, Slagen se bazează pe lista anuală a Securității Sociale cu cele mai populare nume de copii, care îi ajută pe părinți să se ferească de opțiunile omniprezente. Aceasta dezvăluie, de asemenea, tendințe interesante, a spus Slagen, cum ar fi faptul că numele inspirate de seriale populare încep să fie la mare căutare.

Prețurile pornesc de la 250 de dolari, fie pentru o înregistrare video preînregistrată care cuprinde opt sugestii de nume, fie pentru un raport scris cu 10 sugestii, împreună cu o analiză.