Fără droguri și drogați în România. Ce-ți poate face Poliția, dacă dă peste droguri la tine-n mașină
Se pare că fenomenul consumului de droguri a ajuns la cote alarmante în România, de multe ori persoanele aflate sub influența substanțelor interzise fiind autoare a unor tragedii.
Fie că vorbim despre agresiuni, acte de violență sau chiar omoruri, mulți dintre cei ce consumă droguri sub diverse forme ajung să comită ilegalități care, din păcate, cu greu mai pot fi reparate sau poate distrug destine într-o manieră ireversibilă.
Reguli noi pentru drogații din România
Ca să stopeze fenomenul, autoritățile s-au gândit să schimbe din temelii legislația. Scopul noilor reguli ar fi acela de a-i determina pe potențialii consumatori să se gândească de zece ori înainte de a mai lua droguri, mai ales dacă urmează să se urce la volan.
Nu e deloc mic numărul medicilor și psihologilor care spun că o mașină în mâinile unei persoane aflate sub influența substanțelor interzise este, de fapt, o veritabilă armă îndreptată asupra cetățenilor nevinovați.
Află detalii despre faptul că ar putea să fie schimbat din nou Codul Rutier
Ce-ți va putea face Poliția dacă descoperă că ai droguri în mașină
Conform celor prevăzute în cadrul unui proiect de modificări legislative pus în dezbatere publică vineri seara de către Ministerul Afacerilor Interne, dacă ți se vor găsi droguri în mașină, ai putea rămâne fără vehiculul respectiv, fiindcă autoritățile îl vor putea confisca!
Ca să inhibe și mai mult pofta unor români de a consuma stupefiante, consumatorii de droguri vor avea parte de pedepse mărite. De asemenea, același proiect despre care am vorbit anterior mai prevede că înregistrările video, inclusiv cele făcute de alți șoferi în trafic, vor putea fi folosite ca probe pentru constatarea contravențiilor, astfel încălcarea legilor va putea fi mai simplu și ușor de probat.
Vezi aici de ce pot șoferii să fie amendați cu 2.000 de lei
Totodată, trebuie să mai știi și faptul că șoferii care refuză testarea pentru consumul de drog sau alcool s-ar putea trezi cu mașina imobilizată.
Nici oamenii legii nu scapă de brațul lung al acesteia. polițiștii vor fi testați antidrog și pentru alcool în timpul serviciului, ca instituțiile să se asigure că nu există astfel de comportamente în rândul angajaților care ar trebui să fie un exemplu de conduită pentru cetățeni.