04 oct. 2023 | 16:42

Fanii au intrat pe teren și s-au pus în genunchi. Momente dramatice la un meci de fotbal – FOTO

SPORT
Fanii au intrat pe teren și s-au pus în genunchi. Momente dramatice la un meci de fotbal - FOTO

Fotbalul englez este în doliu. Meciul în care s-au înfruntat Leyton Orient și Lincoln City a fost oprit în minutul 84, după ce unui fan i-a venit rău și a avut nevoie urgent de intervenția echipei medicale. Mai mulți suporteri au pătruns pe teren și s-au pus în genunchi. Partida nu a mai fost reluată, iar federația a comunicat că va lua o decizie peste câteva zile.

Momente dramatice la un meci din liga a treia din Anglia

Duelul dintre Leyton Orient și Lincoln City, din League One, a treia ligă valorică din fotbalul englez, a avut parte de un moment îngrozitor. În minutul 84 al partidei găzduite de arena Brisbane Road, un suporter al formației gazdă a intrat pe teren și i-a cerut arbitrului să-l ajute într-o problemă foarte serioasă: o urgență medicală.

Jurnaliștii de la The Sun au informat că unui suporter i-a venit rău, iar sfaff-ul medical al formație Leyton Orient a încercat să-l ajute, aplicându-i manevre de resuscitare, inclusiv cu ajutorul unui defibrilator. Totul a fost însă în zadar, iar persoana și-a pierdut viața, deși medicii s-au luptat mai bine de o oră, chiar pe gazon, sub privirile îngrozite ale suporterilor și jucătorilor.

Fanii s-au așezat în genunchi pe teren și au început să spună rugăciuni

Mai mulți fani au intrat pe teren pentru că s-au temut că arbitrul nu va opri jocul. „Centralul” i-a asigurat că nu are de gând să facă așa ceva, iar atunci s-au așezat în genunchi, pe gazon, rugându-se pentru viața celui aflat la ananghie.

„Gândurile tuturor celor de la clubul de fotbal Leyton Orient se îndreaptă către persoana în cauză şi către cei dragi în aceste momente dureroase. Clubul ar dori să mulţumească tuturor suporterilor prezenţi la Brisbane Road în această seară pentru înţelegerea şi compasiunea arătate în timpul unei situaţii foarte dificile”, a fost comunicatul emis, ieri seară, de clubul Leyton Orient pe rețelele sociale. Presa din Marea Britanie a anunțat în această dimineață că suporterul a murit.

Liga Engleză de Fotbal a anunţat că o decizie cu privire la reprogramarea meciului va fi luată după consultarea celor două cluburi.

În clasament, Leyton Orient ocupă locul al 17-lea, din 24 posibile, cu 11 puncte adunate în 10 partide, în timp ce Lincoln se regăsește pe locul al 11-lea, cu 15 puncte, însă cu un joc în minus față de oponenta din această rundă. Lider în această divizie este Portsmouth, fosta câștigătoare de FA Cup în anul 2008.

Sursa FOTO: SPORT bible & Twitter