02 feb. 2023 | 12:30

Europarlamentar român: „Austria se opune intrării României în Schengen din cauza unor date false cu privire la migrație”

ULTIMA ORĂ
Europarlamentar român: „Austria se opune intrării României în Schengen din cauza unor date false cu privire la migrație”

Austria se opune intrării României în Spațiul Schengen în baza unor date false cu privire la migrație, afirmă europarlamentarul român Victor Negrescu. Acesta susține că executivul din Austria ar fi prezentat date false pe tema migrației pentru a putea bloca aderarea țării noastre la Schengen. 

Motivul pentru care Austria nu ne vrea în Schengen

Victor Negrescu spune, totodată,  că există șansele unei noi crize a migrației.

„Este posibil ca Uniunea Europeană să se confrunte în curând cu o nouă criză a migrației. Multe state membre întâmpină dificultăți în a combate traficanții și crima organizată.

De asemenea, nu am reușit să oferim răspunsul dorit în statele de proveniență și avem state vecine care au transformat migrația într-o afacere.

Mai mult, conform rapoartelor Comisiei Europene, sunt prea multe state membre care nu respectă nici măcar ce am stabilit împreună”, a declarat Negrescu în plenul Parlamentului European.

El susține că Nehammer, cancelarul austriac, contract Comisia Europeană opunându-se aderării României la Schengen din cauza unor date false privind migrația.

„În România, după ce au trecut prin țara noastră peste 2 milioane de refugiați și sute de mii au rămas în țară, nu ne mai plângem atât, ca unii lideri populiști.

Acționăm, ajutăm persoanele, sprijinim și statul de proveniență. Investim mult, de asemenea, în protecția frontierelor și în a oferi sprijinul adecvat refugiaților, dar nu putem ignora faptul că ajutorul este prea mic”, a subliniat europarlamentarul social-democrat, potrivit sursei citate.

Victor Negrescu a făcut apel la accelerarea măsurilor pentru a gestiona criza migrației. 

„Trebuie să facem mai mult, să acționăm cu multă precizie pe acest subiect și să avem grijă, în același timp, de oameni”, a precizat acesta.

Cât despre aderarea la Schengen, el a spus că  șansele României vor scădea, dacă autoritățile nu obțin o perspectivă clară pe subiect până în Martie, când va avea loc Consiliul Jai.