20 nov. 2023 | 14:15

Edi Iordănescu a dezvăluit ce salariu are, de fapt, la naționala României. Ce primă primește pentru calificarea la Euro 2024

SPORT
Edi Iordănescu a dezvăluit ce salariu are, de fapt, la naționala României. Ce primă primește pentru calificarea la Euro 2024

Edi Iordănescu a calificat România pentru a șasea oară la Campionatul European, după o absență de opt ani. După această performanță, s-a vorbit despre salariul lunar încasat de acesta la Federație, iar selecționerul a dezvăluit ce sumă primește, de fapt. El va lua și o primă consistentă pentru calificarea la EURO 2024.

Ce salariu are Edi Iordănescu la națională

Edi Iordănescu a reușit să califice naționala la EURO 2024, iar pentru acest rezultat Federația Română de Fotbal va primi zece milioane de euro de la UEFA. El nu ştie încă dacă va rămâne antrenorul României şi după turneul din Germania, iar discuţiile cu Răzvan Burleanu vor avea loc după partida cu Elveţia.

După calificarea la EURO 2024, a început să se vorbească despre salariul de selecționer al lui Edi Iordănescu. El a dezvăluit suma exactă pe care o primește de la FRF, una mai mică de 30.000 de euro pe lună, așa cum s-a vehiculat în presă în ultimele zile. Astfel, selecţionerul câştigă 20.000 de euro lunar, aducă  240.000 de euro pe an, potrivit Fanatik. Mai mult, calificarea României i-a adus o primă consistentă de 200.000 de euro.

Edi Iordănescu a dezvăluit ce salariu are, de fapt, la naționala României. Ce primă primește pentru calificarea la Euro 2024

Edi Iordănescu a calificat România la EURO 2024. Sursa foto: Sport Pictures

Câți bani spunea Dumitru Dragomir ca primește Edi Iordănescu de la FRF

Dunitru Dragomir spunea că pentru activitatea sa de selecționer, Edi Iordănescu ar fi remunerat cu 30.000 de euro pe lună, Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal susține însă că acesta ar trebui să fie remunerat mult mai bine.

”Are cineva curaj să îl dea afară acum? Sau să îi zică ceva? Eu dacă aș fi în locul lui aș cere, cel puțin, un milion de euro pe an. Are 30.000 de euro pe lună, deci 360.000 de euro pe an. Dacă aș fi în locul lui nu aș sta sub un milion.

Citește și: Edi Iordănescu, cu lacrimi în ochi după calificarea României la EURO 2024: ”O bucurie fără margini”

După rezultatele astea dacă se supără și nu merge în Germania, e antrenor de 5 milioane de euro în Arabia Saudită. E unul dintre cei care a calificat o echipă națională la un turneu final”, a spus Dumitru Dragomir, la Fanatik.

Edi Iordănescu a anunțat conducerea FRF că va părăsi prima reprezentativă „cel mai târziu după EURO”. Discuţia dintre cele două părţi a avut loc în octombrie.

Mesajul postat de Edi Iordănescu la 4 dimineața, după calificarea la EURO 2024

Edi Iordănescu a ales să posteze pe Facebook un mesaj simplu, după calificarea la EURO 2024, în urma victoriei cu Israel. România a avut nouă meciuri fără înfrângere în campania de calificare, într-o grupă cu Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.

Citește și: Se modifică urnele pentru EURO 2024. Super echipa din Europa cu care poate pica România la tragerea la sorți

”Româniaaaaa”, este mesajul postat de selecționer, alături de o poză cu jucătorii și stafful naționalei, care au pus umărul pentru obținerea biletelor pentru Germania.

Edi Iordănescu a preluat naționala în ianuarie 2022, pentru un contract până la finalul grupei din Liga Națiunilor, iar în același an, octombrie, i-a fost prelungită înțelegerea, în ciuda retrogradării în Liga C, până la finalul actualelor preliminarii.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele