22 sept. 2023 | 12:02

E profesor de sport, dar câștigă de șase ori mai mult decât Klaus Iohannis. Suma uriașă care îi intră lunar în cont

SPORT
E profesor de sport, dar câștigă de șase ori mai mult decât Klaus Iohannis. Suma uriașă care îi intră lunar în cont

Arbitrul Istavan Kovacs se află în mijlocul unui scandal după prestația din meciul CFR-Petrolul, disputat la începutul săptămânii. Acesta este ”centralul” român cu cele mai mari venituri în ultimul an și câștigă de șase ori mai mult decât președintele Klaus Iohannis. Ce sumă îi intră lunar în cont.

Câștigă mai mulți bai decât Klaus Iohannis

Istvan Kovacs a condus meciul CFR – Petrolul, scor 1-0, iar la final a ieșit scandal după ce arbitrului i s-au imputat două penalty-uri refuzate ploieștenilor, iar oamenii din fotbal l-au acuzat că face jocurile ardelenilor.

Istvan Kovacs (39 ania) este considerat arbitrul numărul unu din România, de aceea și câștigurile sale sunt pe măsură. Calificat ca profesor de sport, el are. de departe, cele mai mari încasări în ultimul an dintre arbitrii români.

E profesor de sport, dar câștigă de șase ori mai mult decât Klaus Iohannis. Suma uriașă care îi intră lunar în cont

Istvan Kovacs este considerat cel mai bun arbitru din România. Sursa foto: Sport Pictures

Suma lunară pe care o încasează Istavn Kovacs

În ultimele zece luni, cele mai prolifice din activitatea lui, Istavan Kovacs a avut un venit, doar din arbitraj, de peste 20.000 de dolari. Cam dublu cât un director de bancă și de aproximativ de șase ori cât câștigă net președintele României, Klaus Iohannis, potrivit Pro Sport.

În această perioadă, a realizat câștiguri importante din prezența la importante evenimente internaționale, în frunte cu turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.

Citește și: Prima declarație a lui Istvan Kovacs după prestația de la CFR – Petrolul, care a iscat un scandal imens. Ce a spus despre fazele controversate

Din noiembrie 2022 până în septembrie 2023 a fost delegat la meciuri din competițiile internaționale. Dintre cele 40 de partide pe care le-a arbitrat, a fost rezervă sau în camera VAR, doar 16 au fost în România, restul au fost în străinătate.

Cinci dintre cele 16 meciuri pe care Istvan Kovacs le-a arbitrat în România, au fost partide jucate de CFR Cluj, ardelenii obținând patru victorii și un egal.

Sumele primite pentru meciurile din străinătate

Istvan Kovacs face parte din categoria Elite și indiferent ce meci arbitrează în Europa League, în Conference League sau în Champions League primește același barem. Este vorba despre aproximativ 5.000 de euro pentru fiecare partidă. În țările arabe, sunt cam 10.000 de dolari pentru un meci.

La Campionatul Mondial din Qatar, ”centralul” român nu a condus niciun meci, ci a fost delegat doar ca arbitru de rezervă, Chiar și așa, el s-a umplut de bani, fiind  răsplătit generos, cu 92.500 de dolari. Astfel, el a primit 70.000 de dolari doar pentru că a fost prezent la turneul final, 2.500 de dolari pentru fiecare meci în care a fost rezervă în grupe și 5.000 de dolari pentru că a fost rezervă la un meci din optimile de finală.

Citeștește și: Adrian Porumboiu îl face praf pe Istvan Kovacs după CFR – Petrolul: ”E tâlhar! Sărbătorea cu șampanie titlurile luate de CFR”

Dintr-un calcul sumar al câștigurilor înregistrate de Istvan Kovacs rezultă suma de 234.400 dolari pe zece luni, deci 23.440 dolari pe lună, adică de peste 20 de ori mai mare decât salariu mediu net din România.

Istvan Kovacs a arbitrat, joi seară, meciul Damac – Al Hilal, din Arabia Saudită.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele