15 dec. 2023 | 15:29

Detalii noi despre accidentul de schi al lui Michael Schumacher. Greșelile care s-au făcut în ziua tragediei

SPORT
Detalii noi despre accidentul de schi al lui Michael Schumacher. Greșelile care s-au făcut în ziua tragediei

Michael Schumacher a suferit un teribil accident la schi în urmă cu aproape zece ani. Într-un documentar care va fi difuzat  de postul german ARD, un instructor de schi prezent la locul tragediei, petrecute la Meribel în 2013, a dezvăluit care au fost cele două greșeli care s-au în ziua care i-a schimbat viața pilotului.

Nu era suficientă zăpadă la locul accidentului

Pe 29 decembrie 2013, viața lui Michael Schumacher, în vârstă de 54 de ani, avea să se schimbe definitiv. A suferit un accident pe pârtiile stațiunii Meribel, cu traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală.

Trei zile mai târziu după accident, Michael Schumacher a fost operat la spitalul din Grenoble pentru ameliorarea edemului cerebral profund și a fost ținut în comă indusă pânăpe 16 iunie 2014. Legenda Formulei 1 a dus mai apoi la vila sa de pe malul lacului Geneva. Familia fostului pilot continuă să păstreze secretul despre starea lui de sănătate, fiind îngrijit la domiciliul său din Gland, Elveția.

Detalii noi despre accidentul de schi al lui Michael Schumacher. Greșelile care s-au făcut în ziua tragediei

Michael Schumacher este de șapte ori campion mondial de Formula 1.

La un deceniu de la tragedia din Alpi, postul german ARD va difuza un documentar care arată împrejurările accidentului. Două greșeli ar fi fost făcute în acea zi, consideră Jens Gideon, care a realizat filmul. Acesta a vorbit cu un instructor de schi prezent la fața locului, la momentul accidentului lui Michael Schumacher, care a vorbit despre cele două greșeli care s-au făcut în acea zi. El a explicat că nu era suficientă zăpadă pentru a schia în această zonă off-piste.

Nu te duci acolo într-o astfel de zi. Era clar că nu era suficientă zăpadă”, a explicat martorul, confirmând prezența unor pietre vizibile pe sol, de care s-a lovit cu casca fostul pilot., notează Le Figaro. Aceata era dotată cu o cameră de luat vederi.

Pista de pe care a ieșit Michael Schumacher avea „marcaje care respectau reglementările în vigoare”, a declarat procurorul care a anchetat cazul, la momentul respectiv. Iar piatra care i-a deteriorat casca se afla la opt metri de marcaje.

Michael Schumacher a fost dus târziu la spital

Instructorul de schi a mai afirmat că pilotul cu 91 de victorii în Formula 1 părea conștient după căzătură și a dat impresia primilor salvatori că starea lui nu era atât de gravă. Dar s-ar fi deteriorat serios în timpul transferului cu elicopterul la Moutiers. Potrivit monitorului, care nu este profesionist din domeniul sănătății, s-ar fi pierdut trei minute. Timp prețios care ar fi putut fi fatal pentru german.

Citește și: Dezvăluiri uluitoare în noul documentar despre Michael Schumacher: „M-a acuzat că am încercat să îl omor”

La o oră după ce a primit primele îngrijiri la Moutiers, Michael Schumacher a fost transferat la Spitalul Universitar din Grenoble, o unitate mai mare și mai bine echipată. În Isere, cursa contra cronometru abia începea. Pilotul a suferit două operații pentru eliminarea cheagurilor de sânge din creier, înainte de a ieși din comă, pe 16 iunie 2014.

”Nu mai este Michael pe care l-am cunoscut”

Jean Todt, fostul șef al lui Michael Schumacher la Scuderia Ferrari, continuă să-și viziteze în mod regulat prietenul, a cărui stare de conștiență este necunoscută. Conform mai multor mărturii, acesta este incapabil să comunice cu cei din jur.

Michael este aici, așa că nu-mi este dor de el. El nu este Michael de înainte. Este diferit și este bine îngrijit de soția și copiii lui care îl protejează. Viața lui este diferită și am privilegiul de a putea împărtăși momente cu el. Nu mai este Michael pe care l-am cunoscut”, a declarat fostul președinte al Federației Internaționale de Automobile, într-un interviu pentru L’Equipe.

Citește și: Întrebarea despre Michael Schumacher la care cel mai bun prieten al pilotului nu a avut curaj să răspundă: ”E singurul lucru pe care îl voi spune”

Documentarul, numit ”Being Michael Schumacher”, va fi lansat pe 28 decembrie și va cuprinde noi informații despre accidentul în urma căruia ”Schumi” a stat în comă 250 de zile și ”ar putea face lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani”. De asemenea, va prezenta primii ani ai carierei lui Michael Schumacher și ascensiunea sa de la pilot de karting la unul dintre cei mai buni piloți din istoria Formulei 1.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele