10 aug. 2023 | 14:29

Descoperire neașteptată pe plajă. Ce a găsit o femeie în timp ce strângea gunoaie de pe țărm. ”Pare desprins din filme”

ACTUALITATE
Descoperire neașteptată pe plajă. Ce a găsit o femeie în timp ce strângea gunoaie de pe țărm. ”Pare desprins din filme”

O femeie a făcut o descoperire neașteptată pe o plajă din sud-vestul Angliei, luni, în timp ce strângea voluntar gunoaie din nisip. Printre recipiente din plastic și lemne aduse de valuri s-a numărat și un pachet pe care nu s-a gândit că l-ar putea găsi vreodată.

Ce a găsit femeia pe plajă

Femeia, Jodie Harper, a avut surpriza să găsească un pachet de un kilogram de cocaină printre obiecte din plastic și lemne de mare în timp ce se plimba pe o plajă din West Country. Britanica a găsit pachetul pe plaja Upton Beach, Bude, în Cornwall.

”Arăta ca ceva ce ai vedea în filme. Am dus-o direct la secția de poliție. Era un strat interior cu bandă adezivă pentru colete. Înăuntru era un plastic transparent cu pulbere albă. Era un fel de pastă, în care intrase apa de mare.

După furtunile de sâmbătă, știam că vor fi destul de multe lucruri aduse de valuri. În mod normal, cel mai interesant lucru pe care îl găsești sunt deșeurile de pescuit sau poate niște ambalaje cu o limbă străină venite de departe, dar de data aceasta am dat peste un pachet care a părut imediat un pic suspect.”

Cât valora pachetul

Jodie Harper, care adună adesea deșeuri de-a lungul coastei Cornish, făcând parte din organizația caritabilă de curățare a plajelor 2 Minute Foundation, a fost informată că pachetul de cocaină este estimat la o valoare de aproximativ 100.000 de lire sterline.

Femeia a spus că pachetul a fost cu siguranță cel mai „interesant” obiect pe care l-a găsit în timpul unei curățări a plajei. Coletul a fost apoi livrat la secția de poliție din Bude în cursul după-amiezii devreme. Ofițerii au făcut căutări, dar nu au mai fost găsite alte pachete.

„Dacă cineva crede că aceste droguri îi aparțin și dorește să se reîntâlnească cu pachetul, atunci vă rugăm să vă prezentați la cea mai apropiată secție de poliție și să vă faceți cunoscut ofițerilor. Vom face tot posibilul să vă ajutăm.”, a fost mesajul purtătorului de cuvânt al poliției din Devon și Cornwall.

Jodie Harper i-a îndemnat și pe ceilalți oameni care vizitează țărmul să facă o curățenie de măcar două minute a plajei, într-o încercare de a ajuta mediul.