De ce le place câinilor să își odihnească capul pe tine. Ce alte motive mai au, în afară de dragoste
Câinii au o modalitate adorabilă de a-și arăta afecțiunea și sentimentele. Unul dintre gesturi este să-și odihnească capul pe om.
Vezi și: Câinele tău latră doar la anumiți oameni, iar cu alții e prietenos. Explicația neașteptată
Cum se conectează câinele cu tine, de fapt
În momentul în care câinele tău este aproape de tine, el nu se conectează doar fizic. El citește, de asemenea, o multitudine de semnale de la tine.
Câinii, la fel ca noi, caută căldură. În timp ce blana lor oferă izolație, căldura omului lor preferat este de neegalat.
În special în nopțile reci, poala ta devine locul perfect pentru încălzire, făcându-vă pe amândoi să vă simțiți bine.
Uneori, ceea ce începe ca o odihnă ușoară a capului se poate transforma rapid într-o joacă, urmată de acei ochi de cățeluș adorabili care strigă: „Ce zici de o fugăreală?”
Afecțiunea, poate cel mai valid motiv pentru care câinele tău face asta
La baza multor comportamente ale câinilor se află o emoție pe care oamenii o cunosc prea bine: dragostea. Când câinele tău își odihnește capul pe tine, adesea este modul lui de a-și exprima afecțiunea.
Este ca o îmbrățișare ușoară între prieteni sau atingerea delicată a mâinii unui copil pe fața unui părinte. Aceste momente de conexiune sunt modul lor de a spune: „Am încredere în tine și mă simt în siguranță cu tine”
Lumea poate fi un loc mare, zgomotos și uneori copleșitor pentru tovarășii noștri canini. Odihna capului pe tine le oferă un moment de liniște, un sanctuar în mijlocul haosului.
Și, chiar așa, cine este mai potrivit pentru adăpost decât omul lor preferat, care oferă recompense, momente de joacă și mângâieri pe burtă?
Acesta este modul lor irezistibil de a spune: „Hei, îți mai aduci aminte de mine? Puțină mângâiere nu ar strica acum”.
Mai mult decât a fi doar cel mai bun prieten al omului, câinele au fost istoric și protectorii noștri. Acestea fiind spuse, s-ar putea că pufosul tău încearcă să te projeze, de asemenea, atunci când pune capul pe tine.
Vezi și: „Discuțiile” cu câini, conform științei, funcționează: de ce trebuie să vorbim cu patrupezii noștri