16 nov. 2023 | 16:14

David Popovici, protagonistul unui desen care se întinde pe nouă etaje de bloc. Ce mesaj a cerut să fie scris și unde se află

SPORT
David Popovici, protagonistul unui desen care se întinde pe nouă etaje de bloc. Ce mesaj a cerut să fie scris și unde se află

Davaid Popovici, cel mai bun înotător al Românie, este protagonistul unui desen uriaș în București, în cadrul festivalului Outline Streetart. Sportivul a cerut să fie scris un mesaj special pe mural. Iată despre ce este vorba.

Unde se află desenul cu David Popovici

Înotătorul David Popovici, multiplu campion european și mondial, a obținut la Naționalele în bazin scurt, desfășurate săptămâna trecută, patru medalii de aur, la 100 m liber, 200 m liber, 50 m liber și ștafetă combinată 4×50 m. Acum, sportivul a devenit protagonistul unui desen uriaș aflat în București.

David Popovici este personajul principal al celui mai mare desen realizat în ediția din 2023 a festivalului Outline Streetart. Este vorba despre un mural de 300 de metri pătrați, care se întinde pe nouă etaje de bloc și care poate fi admirat pe Șoseaua Ștefan cel Mare, la numărul 35. El a fost încântat de ideea de a fi desenat și a profitat de ocazie pentru a le transmite tinerilor un mesaj, el fiind cel care le-a dat artiștilor citatul scris pe mural: „Scrie-ți povestea prin sport!”

David Popovici, protagonistul unui desen care se întinde pe nouă etaje de bloc. Ce mesaj a cerut să fie scris și unde se află

Muralul cu David Popovici. Sursa foto: Facebook / Outline Streetart Festival

Cât a durat realizare desenului

Oficialii Asociației EDIT au dezvăluit că realizarea desenului, pentru care au fost necesari zeci de litri de vopsea și 200 de spray-uri, a durat mai bine de o săptămână din cauza condițiilor meteo. Lucrarea a fost realizată de artiștii Sweet Damage Crew: Shatran și Biex.

„Locatarii au fost de acord cu ideea noastră, astfel că această imagine cu un mare sportiv pe o arteră extrem de circulată a apărut destul de repede. Este un mural pictat la care s-au folosit zeci de litri de vopsea lavabilă și în jur de 200 de spray-uri, am avut ceva probleme că a plouat, motiv pentru care s-a ajuns să se muncească aproximativ 10 zile.

Citește și: David Popovici, surprins într-o stație de autobuz din București. Imaginea a devenit virală FOTO

Noi pictăm așa ceva de mai bine de 5 ani, am ajuns deja la peste 20.000 metri pătrați în acest interval. Vrem să iasă totul bine, folosim materiale de calitate, sperând să schimbăm fața Capitalei”, a declarat Liviu Zorilă, potrivit ProSport.

În cadrul Outline StreetArt Festival 2023, peste 1.000 de metri pătrați de pereți gri din București au fost transformați în lucrări de artă stradală, care vor aduce un strop de culoare și inspirație pentru bucureșteni.

De ce nu participă David Popovici la Campionetele Mondiale

În această perioadă, David Popovici, campion european en titre la 100 şi 200 m liber, se află în plină pregătire pentru Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni, care vor avea loc în perioada 5-10 decembrie, dar nu va participa la Campionatele Mondiale de Natație.

Citește și: David Popovici și dependența de tehnologie, problemele neștiute ale campionului. ”Stau 2 ore pe telefon și dau scrolling, uneori mi-e rău”

World Aquatics a programat competiția, în premieră, într-un an olimpic, între 2 – 18 februarie 2024, în Qatar, cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Dar David Popovici va lipsi de la Doha pentru că vrea să se concentreze pe Olimpiada din capitala Franței, din vara anului viitor.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele