02 oct. 2023 | 15:35

David Popovici nu participă la Mondialele de la Doha. Motivul pentru care a luat decizia

SPORT
David Popovici nu participă la Mondialele de la Doha. Motivul pentru care a luat decizia

David Popovici nu a putut să-și apere titlurile mondiale la 100 și 200 m liber la Campionatele Mondiale de la Fukuoka și, se pare, că nici nu va putea să-și ia revanșa în fata rivalilor. Înotătorul nu va participa la Mondialele de la Doha și a dezvăluit și de ce a luat această decizie.

De ce ratează David Popovici Mondialele de la Doha

Antrenorul lui David Popovici, Adrian Rădulescu, a spus că sportivul, dublu campion european en titre la 100 şi 200 m liber, se află în plină pregătire pentru Campionatele Europene în bazin scurt de la Otopeni, care vor avea loc n perioada 5-10 decembrie.

World Aquatics a programat, în premieră, Campionatele Mondiale într-un an olimpic, între 2 -18 februarie 2024 în Qatar, cu cinci luni înainte de Jocurile de la Paris. Dar David Popovici va lipsi de la Doha pentru a se concentra pe Olimpiada din capitala Franței, din vara anului viitor.

David Popovici nu participă la Mondialele de la Doha. Motivul pentru care a luat decizia

David Popovici deține recordul mondial la 100 metri liber.

”Decizia este să nu meargă la Doha. În principiu este o decizie finală. Prioritizăm pregătirea. Ne antrenăm în Bucureşti, atât la Dinamo, cât şi la Lia Manoliu.

Încep cursurile la universitate şi e bine să fie prezent cât mai mult ca sa prindă ritmul vieţii studenţeşti. Vom participa în această săptămână la un concurs mic în Elveţia, unde vrem sa vedem nivelul tehnic actual. Apoi urmează Campionatele Naţionale în bazin scurt din 9-12 noiembrie şi Campionatele Europene în decembrie”, a declarat Adrian Rădulescu, pentru Agerpres.

Explicația pentru eșecul lui David Popovici din Japonia

David Popovici a mers la Campionatele Mondiale de Natație din Japonia din postura de mare favorit, însă nu a reușit să-și apare cele două titluri mondiale, obţinând doar clasări pe locurile șase, respectiv patru.

Brett Hawke, fost înotător australian, cu două medalii mondiale de argint în palmares, acum realizator al podcastului ”Inside with Brett Hawke“, a dat o explicație despre ce a pățit sportivul român. Acesta s-a arătat fascinat de finalurile explozive pe care le reușește în timpul curselor David Popovici, când efortul e atât de mare încât corpul ”urlă“ de durere.

”Durerea pe care o simți la viteza pe care o atinge David Popovici, în a doua tură de bazin, a doua tură de 50 de metri… Numai cei care au înotat în ritmul ăsta pot înțelege despre ce vorbim aici!

Citeșre și: „Este singurul sportiv de pe planetă capabil de acest lucru”. Cine este specialistul care nu „a renunțat” la David Popovici, după „dezastrul” de la Fukuoka

Eu, când eram sportiv activ, am înotat în acel ritm pentru recordul mondial. Și la a doua tură simțeam că m-a împușcat cineva în apă! Durerea m-a lovit atât de tare în a doua tură, încât, pur și simplu, n-am reușit să mențin ritmul necesar pentru atingerea recordului mondial.

Acest puști menține ritmul și după ce parcurge 75 de metri din 100, de parcă nu s-a întâmplat nimic! E ceva nemaipomenit! N-am nicio explicație pentru ce reușește să facă acest puști!“, spunea Brett Hawke într-un podcast, în septembrie 2022.

Ce a spus David Popovici după Japonia

După cele două curse ratate de la Campionatele Mondiale din iulie, David Popovici a spus că poate uita de eșecul de la Fukoaka și este sigur că poate realiza alte performanțe importante.

”E imposibil să nu reușesc să revin! Eu încă sunt la începutul carierei. E ușor să uiți treaba asta. Eu rămân la lucrurile simple, rămân normal.

Citește și: ”Două dezamăgiri la Campionatele Mondiale pentru fenomenul României”. David Popovici, criticat de jurnaliștii de la L’Equipe și Gazzetta dello Sport

Imediat ce termini cursa ai un traseu prin zona media străină, zeci poate chiar sute de jurnaliști. La Toyko, imediat ce am văzut cursa și am încheiat pe 6, fiind favorit la start, m-a cuprins o anxietate în timp ce mergeam spre ei: Aoleu, ce întrebări îmi vor pune? Se vor lua de mine?”, a povestit sportivul la”Starea Nației”.

David Popovici are în bazin scurt o medalie de argint (200 m liber) şi un loc patru (100 m liber) la Mondialele de la Melbourne (2022) şi un titlu european (200 m liber) la Kazan (2021).

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele