02 oct. 2023 | 19:08

Dănuț Lupu, „vânat” pentru postul de la CS Dinamo? Dumitru Dragomir, scenariu bombă după condamnarea fostului jucător al naționalei

SPORT
Dănuț Lupu, „vânat” pentru postul de la CS Dinamo? Dumitru Dragomir, scenariu bombă după condamnarea fostului jucător al naționalei

Dănuț Lupu a fost condamnat la șapte luni și zece zile de închisoare cu executare după ce a fost prins la volan, deși de nouă ani nu avea voie să conducă, având permisul suspendat de instanță. Dumitru Dragomir spune că pedepasa este mult prea dură și este convins că fostul internațional a fost victima unui joc mai înalt de la CS Dinamo și că poziția lui era vânată de personaje importante.

Dumitru Dragomir, șocat de condamnarea lui Dănuț Lupu

Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv la șapte luni și zece zile de închisoare cu executare, după ce polițiștii l-au găsit la volan, deși avea permisul suspendat. Fostul internațional a susținut în fața instanței că a fost nevoit să recurgă la această variantă pentru că avea nevoie să ajungă urgent la spital, iar în localitatea unde are domiciliu nu există firmă de taxi. Lupu nu este prima oară condamnat. A făcut închisoare și în Grecia, acum mai bine de 30 de ani, când polițiștii eleni au descoperit că făcea parte dintr-o rețea de hoți, iar în casa lui erau depozitate obiecte și lucruri furate.

Dumitru Dragomir este convins că procesul lui Dănuț Lupu este „cusut cu ață albă”. Nu înțelege cum fostul internațional va face pușcărie pentru că a condus fără permis, în condițiile în care sunt persoane care nu au ajuns după gratii, după ce au comis accidente care s-au soldat pierderi de vieți omenești. Cel mai probabil, fostul șef al LPF se referă la accidentul produs de omul de televiziune Șerban Huidu, în anul 2011, când au murit trei persoane.

„Eu cunosc unul care a omorât doi inși și nu a luat nici cu suspendare. Este înfiorător de dură (n.r. sentința), pentru așa ceva să-ți dea 7 luni și 10 zile este de neconceput. În loc să-l lași să muncească, se sperie în două luni. La pușcărie e nenorocire. Îl distruge, psihic îl distruge, ca și carieră, că avea omul serviciu. Îl mai primesc ăia la Ministerul de Interne după condamnare?

Se poate să fie și o influență, că au vrut să scape de el și l-au curățat. Mă gândesc la asta, mă gândesc la orice”, a declarat Dumitru Dragomir, conform Fanatik.

Danut Lupu despre condamnare.

Dănuț Lupu a fost condamnat la șapte luni și zece zile de închisoare cu executare

Dănuț Lupu, dat afară de la CS Dinamo

La doar câteva ore după aflarea sentinței, clubul CS Dinamo a anunțat că renunță la Dănuț Lupu. Sunt zvonuri că atribuțiile lui vor fi preluate de Ionel Dănciulescu.

„Contractul domnului Dănuț Lupu va înceta de drept deoarece el nu mai poate presta activitatea stipulată în contract.

Nu facem alte comentarii, deoarece este o problemă pe care o are în viața privată, nu este legată de activitatea din cadrul clubului Dinamo”, a spus CS Dinamo, prin intermediul purtătorului de cuvânt Sandu Enciu.

Dănuț Lupu avea termen șase ore să se predea, dar pentru că nu a făcut acest lucru a fost dar în urmărire națională pe site-ul poliției române. Fostul internațional susține că se află în străinătate, să-și facă analizele și că se va preda la finalul săptămânii. Gigi Becali i-a transmis că are șanse mari să facă închisoare „în regim deschis”, în sensul că va fi trimis la muncă și cea mai mare parte a zilei nu o va petrece la penitenciar.