15 oct. 2023 | 08:39

Cum muți rapid toate contactele de pe un telefon Android pe altul

ACTUALITATE
Cum muți rapid toate contactele de pe un telefon Android pe altul

Android îți oferă câteva opțiuni pentru a transfera contactele pe un dispozitiv nou.

În mod implicit, totul ar trebui să fie sincronizat atunci când configurezi un nou dispozitiv, dar chiar dacă sincronizarea este dezactivată, este ușor să îți mutați contactele.

Vezi și: Android, un sistem de operare iubit: aplicațiile utile care o să-ți facă viața mai ușoară

De unde începi

Aproape toate dispozitivele Android vin cu servicii Google, inclusiv sincronizarea contactelor între dispozitive. Acest lucru ar trebui să fie activat în mod prestabilit când te conectezi la contul contul tău Google.

Începe prin a deschide aplicația Setări și atinge „Utilizatori și conturi”. De asemenea, poți vedea pur și simplu o secțiune „Google” dacă ai un telefon Pixel.

Dacă nu ai putut merge direct la secțiunea „Google”, selecteaz-o acum.

Pe unele dispozitive, vei vedea o listă cu tot ceea ce este sincronizat din contul tău Google. Asigură-te că rubrica „Contacte” este activată.

Pe dispozitivele Pixel, va trebui să accesezi Gestionarea copiei de rezervă > Datele contului Google pentru a activa „Contacte”.

Vezi și: Cele mai comune greșeli pe care le fac utilizatorii noi de Android: tu le faci?

Cum te descurci fără Google

Dacă telefonul tău nu oferă servicii Google sau dacă vrei doar să copiezi câteva contacte, poți face o copie de rezervă a unui fișier .vcf cu toate persoanele de contact în interior.

Începe prin a deschide aplicația Contacte Google, apoi atinge pictograma meniului cu trei puncte din colțul de sus și alege „Selectați tot”.

Cu toate contactele selectate, atinge pictograma de partajare din bara de sus.

Acum, trebuie doar să alegi ce să faci cu el. Pentru transferul pe un telefon nou, îl poți copia pe o unitate USB sau transfera pe un computer, fie să utilizezi Android Nearby Share.

În momentul în care fișierul este mutat pe noul telefon, îl găsești în managerul de fișiere.

Aplicația Google Contacts va fi una dintre aplicațiile cu care îl poți deschide.

Alege contul tău Google sau „Dispozitiv” ca destinație pentru a salva contactele importate.

Vezi și: Android 14 este din ce în ce mai aproape de lansare. Ce va fi nou

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele