28 mart. 2023 | 14:55

Cum îți elimini activitatea din Google: câțiva pași simpli

ACTUALITATE
Cum îți elimini activitatea din Google: câțiva pași simpli

Google știe multe despre tine pe baza istoricului căutărilor tale. Acesta este, practic, scopul căutării Google, de a afla diverse amănunte despre oameni și de a le oferi publicitate relevantă.

Din fericire, Google oferă instrumente care îți permit să elimini căutările.

Cum scapi de „urmărirea” Google

Istoricul căutărilor din contul tău de Google poate fi șters din orice browser web dacă accesezi myactivity.google.com. Acolo poți vedea toate datele pe care le are Google despre tine.

Din pagina „Activitatea mea pe Google”, selectează „Comenzi de activitate”, apoi „Controale activități”.

Sub „Activitatea de pe web și din aplicații”, dă click pe „Gestionați toată activitatea de pe web și din aplicații”.

Vei vedea toate elementele pe care le-ai căutat, dacă utilizezi Android și Chrome. Poți șterge individual sau totul la grămadă.

Bine de știut este că poți alege un interval de timp pentru a șterge istoricul.

Istoricul căutării Google de pe dispozitivul tău Android poate fi șters, de asemenea, din aplicația Google.

Deschide aplicația și atinge pictograma profilului din colțul din dreapta sus, apoi, selectează „Istoricul căutărilor” din meniu. Dacă vrei, poți șterge rapid ultimele 15 minute din istoric și de aici.

Ai, în egală măsură, câteva opțiuni de interval de timp din care să alege: „Șterge azi”, „Șterge intervalul personalizat” sau „Șterge tot timpul”. Opțiunea „Ștergere automată” poate fi folosită pentru a-ți șterge automat activitatea.

Cum să ștergei elementele de căutare individuale

Căutările individuale pe Google pot fi eliminate din contul tău de Google, de asemenea, de pe pagina web myactivity.google.com.

Odată ce te afli acolo, selectează „Controale activității”, derulează puțin mai jos și dă click pe „Gestionați toată activitatea de pe web și din aplicații”.

Acum poți vedea o listă cu toate articolele pe care le-ai căutat, inclusiv toate aplicațiile și site-urile web pe care le-ai vizitat de pe dispozitivul Android. Pentru a șterge un articol, dă click pe pictograma „X”, din colțul din dreapta sus al acestuia.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele