31 ian. 2023 | 11:31

Cum înfloresc politicienii noștri cifrele economiei: șeful Guvernului nu se mai oprește din laude, deși avem mari probleme

ACTUALITATE
Cum înfloresc politicienii noștri cifrele economiei: șeful Guvernului nu se mai oprește din laude, deși avem mari probleme

Dacă ascultăm cele mai recente declarații ale premierului țării cu privire la economia noastră națională, ai impresia că vorbim despre cel mai prosper și puternic stat din Uniune.

Declarațiile oficialului nostru vin în contextul unei întâlniri, ce a avut loc la Palatul Victoria, cu directorul executiv al Fondului Monetar Internațional, Paul Hilbers.

„Cu această ocazie, a fost analizată evoluția economiei României, în contextul crizelor și provocărilor ultimilor ani. Premierul a arătat că țara noastră a reușit să atingă unul dintre cele mai dinamice ritmuri de dezvoltare la nivel european, înregistrând, în ultimii 20 de ani, o creștere de opt ori a economiei. România a consolidat aceste rezultate inclusiv anul trecut, când creșterea economică de 49 de miliarde de euro a reprezentat echivalentul întregului PIB din 2002”, transmite Guvernul, într-o informare oficială.

Și mai interesant este că se vorbește despre stabilitate politică, deși știm cu toții de declarațiile tăioase dintre liderii celor mai mari partide aflate la guvernare, despre disputele pe diverse teme. Mai mult, se punctează stabilitatea politicilor fiscale, deși nici nu s-a uscat bine cerneala pe recentele modificări aduse Codului fiscal, într-o perioadă tulbure, contraindicată pentru astfel de schimbări.

România pare mai puternică și bogată decât Germania, dacă asculți ce spune premierul țării

„Stabilitatea politică generată de actuala coaliție de guvernare și predictibilitatea politicilor fiscale reprezintă două atuuri importante, în contextul interesului tot mai crescut al investitorilor străini pentru România.

Premierul Ciucă a prezentat impactul pozitiv al creșterilor fără precedent din ultimul an, atât în privința absorbției banilor europeni, precum și din perspectiva investițiilor străine directe”, a mai informat Guvernul.

În cele din urmă, premierul nostru i-a mai spus oficialului FMI că Executivul de la București a făcut tot ce a fost necesar pentru a sprijini sectorul privat.

“Guvernul ia toate măsurile necesare pentru a consolida și dezvolta sectorul de afaceri, atât în privința companiilor cu capital românesc, precum și în relația cu investitorii străini. Consolidarea clasei de mijloc va asigura susținerea ritmului de dezvoltare economică și soliditatea economiei românești. Avem perspective bune de creștere, iar deciziile pe care le luăm se bucură de stabilitate politică” a mai declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.