08 nov. 2023 | 12:35

Cum dai mai puțini bani pentru factura la curent: Așa nu-ți mai numeri fiecare bănuț la sfârșit de lună

ACTUALITATE
Cum dai mai puțini bani pentru factura la curent: Așa nu-ți mai numeri fiecare bănuț la sfârșit de lună

Facturile cresc, românii sărăcesc. Dar există modalități prin care poți să dai mai puțini bani la factura la curent.

Cum dai mai puțin la curent

E evident că, pentru a ajunge la o factură mai mică la curentul electric, trebuie să economisești. Există câteva soluții pentru scăderea facturii cu până 70%, adică aproximativ 84 de lei lunar.

Știi deja că aparatura electrocasnică de clasa A+ este mult mai eficientă energetic și investiția în astfel de aparatură va reduce costurile pe un timp îndelungat. Dar dacă nu vrei să îți achiziționezi chiar acum o nouă mațină de spălat, există și alte modalități de economisire.

Vezi și: Cine sunt cei mai mari consumatori din casă: Lista care te ajută să economisești mai mulți bani

Vezi și: Se dau banii înapoi, este informația momentului pentru sute de mii de români. Ce se întâmplă cu facturile la energie

În primul rând, spală hainele în apă rece. Unele haine nu sunt atât de murdare încât să fie nevoie să fie spălate la 60 de grade. Astfel că o spălare rapidă de 15-20 de minute la temperatura de cel mult 20 de grade îți scade semnificativ factura la curent. De asemenea, poți porni maşina de spălat cu încărcătura completă de haine şi poți folosi uscătorul de rufe doar dacă este necesar.

Cu toate astea, mașinile de spălat și uscătoarele de ultimă generație nu consumă prea mult curent. Este bine să faci un experiment, totuși, pentru a vedea dacă este adevărat.

Scoate telefonul de la încărcat, când are baterie suficientă

O altă modalitate de a economisi la factura lunară pentru curentul electric este să scoți din priză aerul condiţionat şi sistemul de încălzire atunci când nu le folosești. Închide uşa încăperii unde aparatul încălzeşte/răceşte și schimbă periodic filtrele de aer.

În plus, electronicele şi încărcătorul telefonului trebuie scoase din priză după folosire. Vor continua să consume multă energie chiar dacă nu alimentează aparatele.

Vezi și: Energia electrică se poate scumpi, din nou: ce se întâmplă pe piața europeană, dar în România

Trebuie, de asemenea, să oprești preîncălzirea cuptorului. Dacă îți place să gătești acasă, acest sfat următor ar putea fi cel care te ajută să îți reduci cel mai mult factura la energie. Cel mai bun mod de a face acest lucru este oprirea preîncălzirii cuptorului atunci când știi că mâncarea va dura o perioadă relativ scurtă de timp pentru a se prepara.

E important de menționat că trebuie să folosești o priză multiplă. O priză multiplă poate fi definită ca „un dispozitiv electric care permite conectarea mai multor dispozitive electrice la el și care apoi distribuie electricitatea între dispozitive”. Cu alte cuvinte, este o modalitate de a conecta mai multe articole la o singură priză.

Am venit la facultate în București, de la malul mării, acum nouă ani. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, secțiunea Comunicare și Relații ... vezi toate articolele