12 iul. 2023 | 14:09

Comoara din porumb de milioane de dolari. Ce a găsit un bărbat când a mers la săpat nu s-ar fi așteptat niciodată

ACTUALITATE
Comoara din porumb de milioane de dolari. Ce a găsit un bărbat când a mers la săpat nu s-ar fi așteptat niciodată

O întâmplare incredibilă a avut loc într-un lan de porumb. A descoperit acolo o comoară extrem de prețioasă.

Cine s-ar fi gândit că într-un lan de porumb se poate ascunde o avuție de milioane de dolari? I s-a întâmplat unui bărbat din Kentucky, SUA, iar evenimentul a făcut deja înconjurul lumii.

Potrivit informațiilor dezvăluite de jurnaliștii livescience.com, tezaurul cuprinde peste 700 de monede din perioada Războiului Civil.

Mondele sunt confecționate atât din aur, cât și din argint, iar valoarea lor e una impresionantă, pe lângă faptul că vorbim și despre o importanță culturală, dar și una istorică.

S-a îmbogățit după ce a săpat porumbul

Jurnaliștii notează că „Marele tezaur din Kentucky” include sute de piese de aur din SUA datând între 1840 și 1863.

„Monedele descoperite în pământ sunt remarcabil de bine conservate, au luciu și o stare rar întlnită la monedele de acest fel”, a declarat Andy Salzberg, vicepreședinte executiv al Certified Collectibles Group, din care face parte NGC.

Legendele locale abundă de povești fascinante despre adevărate bogății ce au fost îngropate în respectiva perioadă, spre a fi protejate de proprietarii lor. Se zvonește că numeroși locuitori cu un statul social înalt, deci cu o situație financiară extrem de bună, din Kentuck au îngropat aver1i întregi pentru a le proteja ca să nu le fie furate de către Confederație. Spre exemplu, James Langstaff ar fi lăsat o scrisoare în care spunea că a îngropat 20.000 de dolari în monede pe proprietatea sa din Paducah, William Pettit a îngropat monede de aur lângă Lexington, iar soldații confederați aflați în carantină pentru rujeolă au pus mâna pe aceste note și și-au însușit averile.

De reținut este faptul că descoperirile istorice ca acestea, adică situate pe teren privat din SUA, nu trebuie raportate unui arheolog. Totuși, arheologii își pun speranța în faptul că proprietarii terenurilor pe care se fac astfel de descoperiri fac publice informațiile, fiindcă altfel se pierd informații și date istorice care pot fi importante și pot completa tabloul trecutului nostru.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele