15 iul. 2023 | 12:02

Comoara descoperită de un bărbat în lanul de porumb. Ar putea valora milioane de euro

ULTIMA ORĂ
Comoara descoperită de un bărbat în lanul de porumb. Ar putea valora milioane de euro

Un bărbat din Kentucky a găsit în lanul său de porumb monede de aur rare din perioada Războiului Civil, a căror valoare este estimată la milioane de dolari.

Bărbatul care a găsit o comoară în lanul de porumb

Prada, supranumită „Marele Tezaur din Kentucky”, ar putea valora o sump „din cu șase cifre”, potrivit GovMint, un dealer autorizat de monede. Numismatic Guaranty Company (NGC) a certificat autenticitatea monedelor și le-a clasificat.

„Importanța acestei descoperiri nu poate fi supraestimată, deoarece numărul impresionant de peste 700 de dolari din aur reprezintă o capsulă virtuală a timpului a monedelor din perioada Războiului Civil”, a declarat dealerul de monede rare Jeff Garrett pentru NGC.

Monedele sunt datate între 1840 și 1863 și includ monede de 1 dolar indian de aur, 10 dolari Gold Liberty și 20 de dolari Gold Liberty, potrivit GovMint, menționând că cea mai recentă – cea de 20 de dolari Gold Liberty din 1863 – ar putea valora milioane de dolari, scrie theindependent.

De asemenea, ascunzătoarea include și „1863 Gold Liberty Double Eagles, o dată foarte rară”, a precizat dealerul autentic.

Ryan McNutt, un arheolog și profesor asociat la Georgia Southern University, a declarat pentru Live Science:

„Având în vedere perioada de timp și locația din Kentucky, care era neutră la acea vreme, este foarte posibil ca aceasta să fi fost îngropată înainte de raidul confederatului John Hunt Morgan din iunie-iulie 1863”.