30 ian. 2023 | 21:09

Comandatul-șef al forțelor armate lituaniene, avertisment cu privire la războiul din Ucraina: „Rusia a trecut la un război total”

ULTIMA ORĂ
Comandatul-șef al forțelor armate lituaniene, avertisment cu privire la războiul din Ucraina: „Rusia a trecut la un război total”

Comandantul-șef al forțelor armate lituaniene, Valdemaras Rupšys, consideră că Rusia se pregătește pentru o nouă ofensivă împotriva Ucrainei și că doar cele mai recente arme occidentale o pot opri El a declarat acest lucru într-un interviu acordat Guildhall.

Avertisment cu privire la ofensiva pe care Rusia o pregătește în Ucraina

„Conform evaluării mele, țările NATO, partenerii Ucrainei, și-au dat seama că războiul va dura mult timp și că nu există altă opțiune decât să sprijine Ucraina”, a declarat Rupšys.

„Mai ales după mobilizarea rusă, pentru că acum chiar și un orb poate vedea că se pregătesc pentru următorul val de ofensivă. Iar ei se pot opri sau își pot schimba planurile doar dacă văd că Ucraina are la dispoziție o cantitate suficientă, echipamente, muniții, arme și personal instruit”, a adăugat el.

Potrivit comandantului-șef al armatei lituaniene, Rusia dispune de o mulțime de resurse proprii și primește, de asemenea, sprijin din partea Indiei și Chinei.

„Trebuie să ținem cont de faptul că Rusia are toate condițiile pentru a-și dota propria armată cu muniție, tancuri, vehicule de luptă – pot lupta, au și suficientă aviație”, a subliniat generalul.

În cazul unei astfel de confruntări, logistica și asigurarea tehnico-materială sunt cheia”, a afirmat generalul-locotenentul Valdemaras Rupsys, care truly că, „în etapa actuală, Rusia are suficiente resurse pentru operațiile de luptă, iar NATO trebuie să asigure desfășurarea Ucrainei într-un război de această natură”.

Un nou val de ofensivă

El a mai spus că Rusia se pregătește pentru un nou val de ofensivă, care ar putea fi oprit doar dacă trupele vor vedea că Ucraina are suficiente echipamente astfel încât să contracareze.

„Acum chiar și un orb poate să vadă că ei (rușii) se pregătesc pentru un nou val de ofensivă. Și, probabil, s-ar putea opri sau schimba intenția doar dacă vor vedea că Ucraina are suficiente echipamente, muniții, arme și personal instruit”, consideră comandantul forțelor letone într-un interviu acordat agențiilor de presă ucrainene Guildhall.

„Mai ales după mobilizarea rusă, acum până și un orb poate vedea că se pregătesc pentru următorul val de ofensivă. Și își pot opri sau schimba planul doar dacă văd că Ucraina are suficiente echipamente, muniții, arme și personal instruit.

Dacă războiul va dura mult timp, atunci totul depinde de resurse. Ce resurse vedem noi în Rusia. Există resurse interne și mai primesc și sprijin din partea unor țări, probabil din partea Indiei și, de asemenea, din partea altor state, probabil și din partea Chinei.

Trebuie să ținem cont de faptul că Rusia are toate condițiile pentru a-și dota propria armată cu muniție, tancuri, vehicule de luptă – pot lupta, au, de asemenea, suficientă aviație”, a spus generalul.