Codul lui Da Vinci, mai real decât ai crede: profeția artistului despre apocalipsă, ascunsă în Cina cea de taină
Potrivit unui cercetător de la Vatican, da Vinci ar fi ascuns data apocalipsei în Cina cea de Taină.
Dacă crezi ceea ce citești pe internet, Leonardo da Vinci a prezis sfârșitul lumii și că se va întâmpla mai devreme decât este ideal. Potrivit diverselor povestiri din tabloide, faimosul pictor din secolul al XV-lea a prezis sfârșitul lumii, ascunzând indicii despre data în interiorul picturilor sale despre Cina cea de Taină ca un ou de Paște pentru fanii apocalipsei.
„Există un cod da Vinci – pur și simplu nu este cel făcut popular de Dan Brown”, a declarat cercetătorul Vatican Sforza Galitzia, care a făcut afirmația, în 2010.
Galitzia, care a studiat manuscrisele lui da Vinci în calitate de cercetător la Universitatea din California, a susținut că polimatul a prezis că sfârșitul zilelor va începe pe 21 martie 4006. Potrivit lui Galitzia, da Vinci a ascuns mesajul „pentru a nu fi atacat. ”
Care a fost exact mesajul nu este clar. Articolele fac referire la faptul că Galatzia a rezolvat un puzzle „matematic și astrologic”, care, din punct de vedere al dovezilor, este acolo cu a spune „crede-mă, frate”.
Potrivit ScienceInfo.net, Galatzia a ajuns la concluzie după ce a studiat o tapiserie a Cinei cea de Taină bazată pe schițele lui da Vinci, oferită cadou lui Ludovic al XIII-lea al Franței, iar în altă parte Galizia a spus că în fereastra de deasupra lui Hristos erau ascunse indicii, dar în afară de acel fapt nu există prea multe în calea revendicărilor de analizat.
Pasionat de apocalipse
Spre sfârșitul vieții, însă, da Vinci a arătat o fascinație pentru evenimentele apocaliptice, desenând o serie de scene cataclismice.
Scenele arată incendii care plouă din cer și mări fierbinți, în timp ce notele însoțitoare discută despre aspectul norilor.
„În ultimii ani ai vieții sale, Leonardo a tratat în mod repetat subiectul unei furtuni cataclismice care a copleșit un peisaj, atât în desenele sale, cât și în scrierile sale”, explică Royal Collection Trust pe site-ul lor. „Această obsesie pentru moarte și distrugere poate fi văzută ca expresia profund personală a unui artist care se apropie de sfârșit – un artist care văzuse unele dintre cele mai mari creații ale sale neterminate sau distruse în fața ochilor lui și care avea un sentiment profund al impermanenței tuturor lucrurilor, chiar și ale pământului însuși”.
Unii au sugerat că desenele descriu evenimente din timpul lui da Vinci, cum ar fi furtunile și cutremurele. Cu toate acestea, istorici nu au găsit astfel de evenimente, iar notițele lui da Vinci despre desenul Potopului arată scene apocaliptice.
„Să vadă aerul întunecat și posomorât zdruncinat de vânturile contrare și dens din cauza ploii continue amestecate cu grindină și purtând încoace și încoace un număr infinit de ramuri rupte din copaci și amestecate cu frunze nenumărate”, scriau notele sale. „De jur împrejur pot fi văzute copaci venerabili, smulși și dezrădăcinați de furia vântului; și fragmente de munți, deja curățate de torenți, căzând în acele torenți și sufocându-le văile până când râurile umflate se revarsă și scufundă ținuturile largi și locuitorii lor”.
Martin Clayton, șeful de tipărituri și desene pentru The Royal Collection Trust, lucrarea a declarat pentru BBC că lucrările arată conștientizarea lui da Vinci cu privire la natura efemeră a umanității și că în cele din urmă totul va fi distrus. Probabil că nu pe 21 martie 4006.