10 dec. 2023 | 18:57

Clauză uriașă pusă de Gigi Becali jucătorului cumpărat de la Iași. Ce salariu va încasa brazilianul

SPORT
Clauză uriașă pusă de Gigi Becali jucătorului cumpărat de la Iași. Ce salariu va încasa brazilianul

Luis Phelipe de la Politehnica Iași reprezintă primul transfer făcut de FCSB în această iarnă. Gigi Becali i-a fixat o clauză de reziliere uriașă brazilianului și dacă îl vinde pe suma respectivă îl transformă în cel mai scump fotbalist din istoria Superligii. Ce clauză are jucătorul care a semnat cu roș-albaștrii.

Ce salariu are Luis Phelipe la FCSB

Luis Phelipe a ajuns în Europa în 2019, de la Bragantino la Salzburg. A mai trecut pe la Lugano, Atletico Clube Goianiense, Nautico, Botafogo și Paysandu. În acest sezon, brazilianul  este unul dintre cei mai buni jucători ai celor de la Poli Iași, cu trei goluri și trei pase decisive în 18 partide. El se va alătura lotului pregătit de Elias Charalambous și Mihai Pintilii în pauza de iarnă.

Gigi Becali este foarte încântat de Luis Phelipe și i-a pus o clauză de reziliere uriașă, potrivit Fanatik. Patronul FCSB-ului i-a oferit atacantului în vârstă de 22 de ani un salariu de 10.000 de euro pe lună și un contract pentru o perioadă de cinci ani, care va intra în vigoare de la data de 1 ianuarie 2024.

Clauză uriașă pusă de Gigi Becali jucătorului cumpărat de la Iași. Ce salariu încasează brazilianul

Luis Phelipe a semnat cu FCSB. Sursa foto: Sport Pictures

Clauză uriașă pentru atacantul de la Poli Iași

Patronul FCSB-ului i-a stipulat în contract o clauză de reziliere de 15 milioane de euro, iar dacă îl vinde pe aceasră sumă îl transformă pe brazilian în cel mai scump fotbalist din istoria Superligii. Recordul este deținut de Dennis Man, cedat în 2021, la Parma, pentru 13 milioane de euro.

Citește și: Gigi Becali, dezvăluire șoc după eliminarea FCSB-ului din Cupa României: ”I-am spus echipa lui Mititelu cu două zile înainte”

Următorii doi din acest clasament sunt tot foști jucători ai echipei FCSB. Nicolae Stanciu, vândut la Anderlecht, în 2016, pentru 9.8 milioane de euro, și Vlad Chiricheș, plecat la Tottenham, în 2013, pentru 9.5 milioane de euro.

Florinel Coman, cel mai important jucător al FCSB la ora asta. Florinel are o clauză de 5.000.000 de euro

Cum l-a caracterizat Luis Phelipe pe Gigi Becali

Luis Phelipe a semnat cu Poli Iași în vară, liber de contract după despărțirea de Atletico Clube Goianiense, din Brazilia. și a impresionat în primele luni în Copou. FCSB a plătit 200.000 de euro pentru atacantul brazilian, iar Poli Iași a păstrat un procent de 20% dintr-un viitor transfer. 350.000 de euro e cota lui Phelipe pe Transfermarkt.

Luis Phelipe a dezvăluit că a auzit foarte multe lucruri în legătură cu Gigi Becali, despre care a spus că este un om destul de agitat și energic.

”E un om foarte agitat, în sensul de energic, e un tip foarte intens, pune multă pasiune în tot ceea ce face, cere mereu socoteală jucătorilor.

Citește și: Gigi Becali iese din nou la rampă. Indicații ”marcă înregistrată” pentru Octavian Popescu și iubita lui: ”Sari ca lupul pe oaie”

E benefic acest lucru pentru că, în felul acesta, noi, jucătorii, nu ajungem să ne culcăm pe o ureche. O să căutăm, mereu, să ne perfecționăm. Sunt pregătit pentru tot ce urmează, inclusiv pentru relația cu domnul Becali”, a spus Luis Phelipe, potrivit Prosport.

Gigi Becali a plănuit trei transferuri pentru această iarnă și a reușit să aducă, deja, dou jucători, Pe lângă Luis Phelipe, patronul FCSB s-a înțeles și cu mijlocașul central Baba Alhassan, 23 de ani, de la Hermannstadt. Primul a costat 200.000 de euro, iar al doilea 700.000 de euro.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele