28 dec. 2023 | 13:18

Fotbaliștii români cu cele mai mari salarii din Serie A. Veniturile sunt foarte mici în comparație cu cel mai bine plătiți jucători din Italia

SPORT
Fotbaliștii români cu cele mai mari salarii din Serie A. Veniturile sunt foarte mici în comparație cu cel mai bine plătiți jucători din Italia

Jucătorii români care joacă în campionatul Italiei au salarii foarte mici în comparație cu cel mai bine plătiți fotbaliști din Serie A. Unul singur are un venit mare decât toți zece români care evoluează în ”Cizmă”.

Cel mai bine plătiți jucători români din Serie A

În Serie A joacă zece fotbaliști români, dar au salarii mult mai mici față de cel mai bine plătiți jucători care evoluează în campionatul Italiei. Între cel mai bine plătiți zece fotbaliști din Peninsulă se găsește un singur italian. Astfel, fotbalistul cu cel mai mare salariu în Serie A este nigerianul Victor Osimhen, care a semnat prelungirea contractului cu Napoli, pentru un salariu de zece milioane de euro anual, cu bonusuri incluse.

Dintre jucătorii români din campionatul Italiei, doar doi au salarii care depășesc un milion de euro. Aceștia sunt Radu Drăgușin (Genoa), care încasează 1,2 milioane de euro pe an, și Răzvan Marin (Empoli), plătit cu aceeași sumă.

Cine sunt fotbaliștii români cu cele mai mari salarii din Serie A. Veniturile sunt foarte mici în comparație cu cel mai bine plătiți jucători din Italia

Radu Drăgușin joacă la Genoa. Sursa foto: Profimedia

Ceilalți fotbaliști români au salarii mai mici: Daniel Boloca (Sassuolo / 1.1 milioane de euro), George Pușcaș (Genoa / 900.000 de euro), Flavius Daniliuc (Salernitana / 640.000 de euro), Mihai Popa (Torino / 220.000 de euro), Rareș Burnete (Lecce / 160.000 de euro), Alexandru Borbei (Lecce / 140.000 de euro), Cătălin Vulturar (Lecce / 40.000 de euro) și Matteo Duțu (Lazio / 15.000 de euro).

Top 10 jucători din Serie A cu cele mai mari salarii

  • 1. Victor Osimhen (Napoli / Nigeria) – 10 milioane de euro
  • 2-4. Dușan Vlahovic (Juventus / Serbia) – 7 milioane de euro
  • Romelu Lukaku (AS Roma / Belgia) – 7 milioane de euro
  • Adrien Rabiot (Juventus / Franța) – 7 milioane de euro
  • 5. Wojciech Szczesny (Juventus / Polonia) – 6.5 milioane de euro
  • 6-9. Lautaro Martinez (Inter Milano / Argentina) – 6 milioane de euro
  • Alex Sandro (Juventus / Brazilia) – 6 milioane de euro
  • Hakan Calhanoglu (Inter Milano / Turcia) – 6 milioane de euro
  • Marcus Thuram (Inter Milano / Franța) – 6 milioane de euro
  • 10. Alessandro Bastoni (Inter Milano / Italia) – 5.5 milioane de euro.

Citește și: TOP 10 fotbaliști cărora le-a scăzut drastic cota în 2023. Cine este jucătorul cu cea mai mare scădere a valorii de piață

Radu Drăgușin, dorit de Tottenham

Radu Drăgușin (21 de ani) este cel mai curtat fotbalist român din ultima perioadă. Arsenal, Tottenham, Newcastle, AC Milan, Atalanta și Barcelona sunt formații care l-au urmărit atent pe internaționalul român, pentru care Genoa cere 30 de milioane de euro.

Citește și: Ce salarii au jucătorii de la FC Barcelona, 250.000 de euro pe sezon este cel mai mic. Fotbalistul care primește cei mai mulți bani

Dar cel mai aproape să-l transfere sunt englezii de la Tottenham, dispuși să plătească suma solicitată chiar în această iarnă. Jurnaliștii italieni susțin că cei de la Tottenham ”se grăbesc” să realizeze transferul lui Radu Drăgușin din cauza problemelor pe care le au în apărare, având doi fundași accidentați.

Florin Răducioiu l-a spulberat pe Radu Drăgușin

Deși este curtat de echipe de top din Europa, Florin Răducioiu l-a criticat dur pe jucătorul echipei Genoa. Fostul internațional a spus că fundașul este un jucător foarte limitat din punct de vedere tehnic și l-a numit ”cioban”. Mai mult, a afirmat că jucătorul dă două pase, în dreapta și în stânga, și două lovituri de umăr. ”Mi se pare că am pierdut esența fotbalului în România”, a spus Florin Răducioiu.

Citește și: Reacția extrem de dură a agentului lui Radu Drăgușin, după atacul lui Florin Răducioiu: ”Rușine sa-ți fie. A uitat că l-a amenințat să semneze cu o anume impresară?!”

”Cu tot respectul pentru el, este un jucător foarte limitat din punct de vedere tehnic. Se premiază ciobănia? Nu am absolut nimic cu el, este foarte tânăr, la început de carieră, dar dă două pase, în dreapta și în stânga, și două lovituri de umăr!

Mi se pare că am pierdut esența fotbalului în România, premiem un fotbalist cu un stil de joc foarte rudimentar din punct de vedere tehnic”, a afirmat, recent, Florin Răducioiu.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele