06 iul. 2023 | 11:25

ChatGPT pierde o funcție importantă: ce a decis OpenAI în privința inteligenței artificiale

ACTUALITATE
ChatGPT pierde o funcție importantă: ce a decis OpenAI în privința inteligenței artificiale

Creatorul ChatGPT OpenAI a renunțat la funcția sa de navigare pe web „Browse with Bing”.

„Am aflat că ChatGPT Browse beta poate afișa ocazional conținut în moduri pe care nu le dorim”, a scris OpenAI într-o postare luni.

OpenAI a indicat cazurile în care un abonat ChatGPT Plus ar cere chatbot-ului textul complet al unei adrese URL, iar ChatGPT ar răspunde cu textul complet, ocolind pereții de plată și setările de confidențialitate.

Abonații ChatGPT Plus primesc acces la funcții care nu sunt disponibile pentru utilizatorii gratuit, inclusiv acces la mai puternic GPT-4, Browse with Bing și GPT-4 Plugin Store.

„Începând cu 3 iulie 2023, am dezactivat funcția Browse with Bing beta dintr-o abundență de precauție, în timp ce remediam acest lucru pentru a face corect de către proprietarii de conținut”, a spus OpenAI.

Parteneriat important cu Microsoft

În februarie, Microsoft, care a investit peste 13 miliarde de dolari în OpenAI, a integrat ChatGPT în browserul său Bing. În martie, OpenAI a lansat GPT-4, iar capacitatea de a naviga a fost adăugată chatbot-ului în mai.

În ciuda faptului că OpenAI dezactivează Browse with Bing, mai multe plugin-uri GPT-4 permit utilizatorilor să solicite chatbot-ului să citească URL-uri și PDF-uri și să pună întrebări despre conținutul link-ului furnizat.

„Se pare că OpenAI lucrează împotriva utilizatorilor plătiți ai ChatGPT Plus”, a spus un utilizator ChatGPT Plus pe forumul OpenAI. „De data aceasta, iau navigarea, deoarece citește conținutul unui site pe care utilizatorul îl solicită? Vă rog, pentru asta plătesc pentru Plus.”

OpenAI nu a oferit un orar pentru momentul în care Navigarea cu Bing va fi reactivată, dar a spus că lucrează cât mai repede posibil pentru a readuce funcția online.

„Foarte recunoscători abonaților ChatGPT Plus care ne-au ajutat să testăm funcția de navigare”, a scris OpenAI pe Twitter. „De aceea am început cu o versiune beta – am primit feedback extrem de valoros, am învățat multe și o vom aduce înapoi în curând.”