23 apr. 2023 | 10:03

ChatGPT 4 te ajută să „agăți”: cum să ai replicile la tine, cu noii ochelari inteligenți

ACTUALITATE
ChatGPT 4 te ajută să

Noii ochelari inteligenți îți spun ce să zici la o întâlnire, folosind ChatGPT 4.

O echipă de studenți cercetători de la Universitatea Stanford a realizat o pereche de ochelari inteligenți care pot afișa rezultatul modelului de limbaj GPT-4 al OpenAI – potențial oferindu-ți un avans în timpul următorului interviu de angajare sau chiar să te îndrume în timpul următoarei întâlniri romantice.

Dispozitivul, numit rizzGPT, oferă purtătorului său „real-time Charisma as a Service” (CaaS), adică „îți ascultă conversația și îți spune exact ce să spui în continuare”, după cum a explicat Bryan Hau-Ping Chiang, student la Stanford, într-un tweet recent.

„Spune la revedere întâlnirilor incomode și interviurilor de angajare cu emoții”, a scris Chiang.

Ochelarii au fost fabricați folosind un dispozitiv asemănător unui monoclu care poate fi fixat pe aproape orice ochelari, construit de Brilliant Labs. Dispune de o cameră, un microfon și un display de înaltă rezoluție care poate scoate textul generat de GPT-4.

ChatGPT 4 te poate scoate din impas, la un interviu

Software-ul de recunoaștere a vorbirii de la OpenAI, Whisper, permite ochelarilor să transmită vorbirea direct către chatbot, care poate genera răspunsuri în câteva secunde purtătorului său.

„Bună Varun, am auzit că ești în căutarea unui loc de muncă pentru a preda React Native”, a spus instructorul de la Stanford, Alix Cui, în timpul unei scurte demonstrații postate pe Twitter.

Textul generat de ochelarii inteligenți, care a fost afișat pe ecranul minuscul al dispozitivului și citit cu voce tare de Varun Shenoy de la Stanford, s-a simțit puțin „rătăcit”.

„Mulțumesc pentru interes”, a răspuns Shenoy, așa cum i-au cerut ochelarii.

„Am studiat React Native în ultimele luni și sunt încrezător că am abilitățile și cunoștințele necesare pentru job”.

Judecând după faptul că Shenoy a continuat să se împiedice de propriile sale cuvinte, în timp ce citea de pe ecranul minuscul, arată că există multă muncă de făcut până când un astfel de dispozitiv poate fi folosit fără probleme în timpul unui interviu de angajare, ca să nu mai vorbim de o întâlnire.

Dar asta ar putea fi, de fapt, un lucru bun. La urma urmei, a avea deplină încredere în GTP-4 cu ce să spună în timpul unei întâlniri cu un potențial partener sau angajator este o idee teribilă și aproape sigur ar face lucrurile de un milion de ori mai ciudate decât sunt deja. Dar, cine știe, poate se va perfecționa.