20 oct. 2023 | 14:52

Ce vrea să facă familia Iorgulescu după ce Mario a fost condamnat. Planul prin care încearcă să-l scape de închisoare

SPORT
Ce vrea să facă familia Iorgulescu după ce Mario a fost condamnat. Planul prin care încearcă să-l scape de închisoare

Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani și opt luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor. Dar familia lui are un plan pentru a-l scăpa de pușcărie. Cum ar fi posibil acest lucru.

De ce a primit Mario Iorgulescu 13 ani și opt luni de închisoare

Curtea de Apel București a anunțat decizia finală în cazul lui Mario Iorgulescu pe data 18 octombrie. În prima instanță, fiul președintelui LPF fusese condamnat la 15 ani și opt luni, dar jucătorii au decis să-i  scadă doi ani din pedeapsă.

Instanța a dat acestă sentință în cazul lui Mario Iorgulescu după o contopire a două pedepse: 12 ani pentru omor în urma accidentului din septembrie 20019, și un an și opt luni pentru o veche speță, acolo unde a fost acuzat de violență și lipsire de libertate.

Mario Iorgulescu în martie 2023. Sursa foto: Instagram

Planul familiei lui Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu a plecat din țară la două săptămâni după accident și se află internat într-o clinică privată din Italia. Avocatul acestuia, Virgil Boglea,  susține că fiul șefului LPF suferă de grave afecțiuni psihice și că nu poate suporta consecințele procesului. Dar, ar trebui adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.

Însă, avocatul a mai precizat că trei instanțe din Italia au stabilit că nu ar trebui dus în spatele gratiilor și că familia lui Mario Iorgulescu are un plan pentru a-l scăpa de închisoare.  Mai exact, ia în calcul să atace decizia autorităților din România la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului).

Citește și: Lovitură de proporții în cazul Mario Iorgulescu. Instanța a spus în motivare că și victima consumase substanțe interzise

Ne vom adresa organismelor abilitate, nu e normal ca o persoană bolnavă să fie judecată sau să se vrea trimiterea lui în închisoare în condițiile în care are atâtea afecțiuni medicale ireversibile. Sunt în pregătire și căi de atac extraordinare, ne gândim și la CEDO. Momentan, nu am luat o decizie. (…)

Italia, stat european, spune că o asemenea persoană nu poate fi supusă acestor rigori. De altfel, și Tribunalul Ilfov a admis, prin recunoașterea hotărârii din Italia, că suferă de afecțiuni psihice grave, s-a emis și un certificat de handicap. El este internat acum”, a declarat Virgil Boglea, unul dintre avocații lui Mario Iorgulescu, notează gsp.ro.

Ce a spus mama tânărului ucis de Mario Iorgulescu după aflarea sentinței

După ce au aflat verdictul judecătorilor, părinții lui Dani Vicol, tânărul de 24 de ani ucis în accidentul provocat de Mario Iorgulescu, s-au plâns că pedeapsa este prea mică. Totodată, aceștia îi acuză pe avocații lui Iorgulescu Jr. că le-au umilit fiul în instanță.

Citește și: Mario Iorgulescu a fugit din spitalul în care era internat. Avocatul familiei spune că a fost găsit și internat

”Mi se pare cam puțin pentru ce a făcut Mario Iorgulescu și cât ne-a umilit în instanța asta. Ne-a făcut copilul în toate felurile, și drogat, cu toate că vina lui nu a fost nici măcar un pic.

Suferință, durere, milă, dor mare de copilul meu, durere mare de copiii lui că au rămas fără tată”, a declarat mama lui Dani Vicol, potrivit Observator.

Fiul lui Gino Iorgulescu a devenit personaj în presa mondenă în urma relațiilor amoroase pe care le-a avut cu domnișoare din lumea bună a Bucureștiului, dar și a scandalurilor în care a fost implicat.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele