20 mai 2023 | 13:39

Ce firme fac profit mare în România. Iată domeniul de activitate care „duduie” în toată țara

ACTUALITATE
Ce firme fac profit mare în România. Iată domeniul de activitate care

În ultimele luni, pe fondul condițiilor dure din economia națională și mondială, firmele au avut parte de o serie de probleme și provocări aproape fără precedent. Totuși, există domenii de activitate care dau dovadă de o capacitate impresionantă de reziliență în fața crizelor.

Tuturor managerilor din țară le este deosebit de greu în această perioadă, însă pentru unii situația e mai critică decât pentru alții, iar acest lucru diferă în funcție de domeniul de activitate.

În această perioadă, unele domenii de activitate reușesc să înregistreze cifre de afaceri în creștere, iar un exemplu veritabil în acest sens e reprezentat de comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete).

Cifrele oficiale din domeniu arată că firmele de aici au parte de cifre de afaceri din ce în ce mai consistente, în pofida multiplelor crize ce macină la ora actuală atât economia națională, cât și pe cea mondială.

Aceste afaceri au mare succes în România. Pentru ele parcă nici nu există crize

„În luna martie 2023, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în termeni nominali, faţă de luna februarie 2023, atât ca serie brută cu 21,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%.

Faţă de luna martie 2022, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna martie 2023, a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 3,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,2%.

În perioada 1.I-31.III.2023, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în termeni nominali, faţă de perioada 1.I-31.III.2022, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,9%, respectiv cu 9,2%”, a transmis Institutul Național de Statistică în cel mai recent raport.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele