17 oct. 2023 | 14:15

Ce a ajuns să facă Mouratoglou după ce a fost concediat de un jucător din circuit, iar Halep e suspendată. Doar bogații își permit

SPORT
Ce a ajuns să facă Mouratoglou după ce a fost concediat de un jucător din circuit, iar Halep e suspendată. Doar bogații își permit

Patrick Mouratoglou este liber de contract după ce un jucător din circuitul ATP a întrerupt colaborarea cu el, iar Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Dar a găsit cum să facă bani, mai ales că cere o sumă enormă. Ce face acum antrenorul.

Patrick Mouratoglou nu mai antrenează în circuit

Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis după ce a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, efectuat după turneul US Open din 2022.. La acel moment era antrenată de celebrul Patrick Mouratoglou, cel care a lucrat și cu Serena Williams. Dar după ce a fost prinsă dopată, sportiva din Constana a încetat colaborarea cu francezul.

Rămas fără angajament, Patrick Mouratoglou a început, în toamna trecută, să lucreze cu Holger Rune care spunea că vrea să fie numărul 1 ATP la final de 2023. Dar jocul lui nu a funcționat așa cum spera și nu este sigur de poziția la Turneul Campionilor de la Torino. De aceea, cei doi au întrerupt colaborarea, dar Mouratoglou a găsit o modalitate excelentă de a face bani.

Ce a ajuns să facă Mouratoglou după ce a fost concediat de un jucător din circuit, iar Halep e suspendată. Doar bogații își permit

Patrick Mourataglou a antrenat-o pe Simona Halep în perioada aprilie – septmebrie 2022.

Cât costă o oră de antrenament privat cu Mouratoglou

Patrick Mouratoglou a devenit unul dintre cel mai bine cotați antrenori din circuit după succesele obținute cu Serena Williams, iar Academia sa de Tenis e una dintre cele mai populare, După ce numele său a fost legat de scandalul de dopaj al Simonei Halep și Holger Rune a renunțat la serviciile sale, cota antrenorului francez a scăzut.

Dar chiar și așa a găsit o soluție ca să facă bani. Tehnicianul din Hexagon oferă lecţii private de tenis la Academia sa. Publicația franceză Tennis Legend scrie că acesta le oferă șansa celor cu bani să se antreneze în ședințe private cu unul dintre cei mai buni tehnicieni din lume.

Citește și: Simona Halep l-a dat afară la cerererea lui Patrick Mouratoglou. Mesajul dur al acestuia care lasă loc de interpretări

Astfel, cine vrea să se pregătească cu Patrick Mouratoglou trebuie să plătească 7.500 de dolari pentru o ședință de o oră și jumătate. Există și varianta lecțiilor de grup, la care pot participa cel puțin patru cursanți, iar costul unei ședințe este de 1.706 euro pentru o oră.

Patrick Mouratoglou și-a început cariera ca antrenor al lui Marcos Baghdatis, pe care l-a dus până în finala de la Australian Open, piedută în fața lui Federer. Apoi a mia lucrat cu Anastasia Pavlyuchenkova, Jeremy Chardy sau Grigor Dimitrov. Dar a devenit cu adevărat un nume după ce a început colaborarea cu Serena Williams, în 2012.

Dovada că Simona Halep s-a întors împotriva lui Patrick Mouratoglou

După ce a fost depistată pozitiv, Simona Halep a spus că nu are voie nimeni să se atingă de echipa ei, adică cea a lui Patrick Mouratoglou, dar, se pare că, după suspendare, aceasta s-a îndepărtat de antrenor și de staff-ul lui.

Cel puțin asta se înțelege din faptul că fostul lider mondial nu a avut nicio reacție la urarea transmisă de francez cu ocazia zilei sale de naștere, pe 27 septembrie. Fostul manager de comunicare al Simonei Halep, Cosmin Hodor, a dezvăluit că aceasta s-a întors împotriva echipei Mouratoglou.

Citește și: Cât a costat suplimentul folosit de Simona Halep. Cel mai ieftin de pe piață, dezvăluie presa internațională

”Eu am impresia că Simona a fost doar ea singură și cu avocații săi. Nu știu cine a fost lângă ea, cine a susținut-o sau cum a susținut-o. (…)

Eu țin minte cum a fost implicat domnul Ion Țiriac în procesul Andreei Răducan, câtă presiune a pus și cum non-stop a fost acolo. Cineva cu greutate trebuie să fie în spatele tău, care să pună presiune și să se lupte cu tine”, a declarat fostul manager de comunicare al Simonei Halep.

Simona Halep a primit două suspendări de câte patru ani, care au fost contopite. Una este pentru prezența substanței interzise Roxadustat în sângele său, a doua pentru iregularitățile din pașaportul biologic.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele