24 oct. 2023 | 21:42

Cazul Simona Halep a ajuns în Parlamentul European. Patrick Mouratoglou, desființat: ”Este principalul vinovat”

SPORT
Cazul Simona Halep a ajuns în Parlamentul European. Patrick Mouratoglou, desființat: ”Este principalul vinovat”

Cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep a ajuns și în Parlamentul European. Cel puțin așa a mărturisit europarlamentarul Rareș Bogdan, care l-a desființat pe Patrick Mouratoglou. Ce a spus despre antrenorul francez.

”Mouratoglou ar trebui pus sus, agățat”

Simona Halep a fost depistată pozitiv la US Open 2022 și a fost suspendată patru ani. La mai bine de o lună după aflarea verdictului, campioana de la Roland Garros și Wimbledon a făcut apel la TAS, în speranța că se va putea întoarce pe teren mai devreme de 6 octombrie 2026.

Europarlamentarul Rareș Bogdan este de părere că principalul vinovat pentru situația în care se află Simona Halep este Patrick Mouratoglou. În timpul audierilor de la Londra, sportiva a declarat că echipa antrenorul său i-a recomandat suplimentul contaminat cu roxadustat.

Cazul Simona Halep a ajuns în Parlamentul European. Patrick Mouratoglou, desființat: ”Este principalul vinovat”

Simon a Halep, alătturi de Patrick Mouratoglou.

 

”Este nedrept. Mouratoglou ar trebui pus sus, agățat, într-o… este incredibil ceea ce a putut să facă din fata asta. S-a discutat mult despre Simona Halep la Parlamentul European. Simona Halep este un simbol.

Mouratoglou este principalul vinovat! Îmi pare rău. A avut o echipă extraordinară, cu Virginia Ruzici. Eu am fost la toate semifinalele și finalele jucate de ea la Roland Garros”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Prosport.

Cât costă o ședintă de pregătire cu Patrick Mouratoglou

După ce Simona Halep a fost suspendată, Patrick Mouratoglou a început să lucreze cu Holger Rune, care spunea că vrea să fie numărul 1 ATP la final de 2023. Dar danezul a renunțat la colaborarea cu antretrenorul din Hexagon după US Open, în urma rezultatelor slabe.

Citește și: Întrebare în cazul Halep. De ce renumita academie a lui Patrick Mouratoglou lucrează cu firma minusculă din Canada

Rămas liber de contract, Patrick Mouratoglou se concentrează pe munca de la academia sa și oferă lecţii private de tenis. Cine vrea să se pregătească cu tehnicianul francez trebuie să plătească 7.500 de dolari pentru o ședință de o oră și jumătate. Există și varianta lecțiilor de grup, la care pot participa cel puțin patru cursanți, iar costul unei ședințe este de 1.706 euro pentru o oră.

TAS a confirmat faptul că Simona Halep a făcut apel

TAS a confirmat că apelul Simonei Halep a fost înregistrat și a explicat pașii care urmează în judecarea cazului. De asemenea, în comunicatul dat, tribunalul de la Lausanne a mai precizat că s-au început procedurile în acest caz, dar că nu se poate da un termen în ceea ce priveşte durata procesului.

Citește și: Ce a relatat presa din străinătate după apelul Simonei Halep la TAS: ”Mister dezvăluit”

”Tribunalul de Arbitraj Sportive (TAS-CAS) a înregistrat apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei luate de tribunalul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe 22 septembrie, în care a fost găsită vinovată de încălcarea unor reguli antidoping şi sancționată cu o perioadă de ineligibilitate de patru ani, începând cu 7 octombrie 2022 şi cu descalificarea rezultatelor obținute în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea oricăror medalii, titluri, puncte şi premii în bani”, se arată în cominicatul dat de TAS.

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj cu Roxadustat, dar și pentru nereguli în pașaportul biologic, ce au dus la concluzia că ar fi consumat substanțe sau ar fi apelat la practici ilegale o perioadă lungă de timp.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele