29 dec. 2023 | 10:08

Câți bani a produs Arena Națională în 2023. Concertele pe care le va găzdui în 2024

SPORT
Câți bani a produs Arena Națională în 2023. Concertele pe care le va găzdui în 2024

Fotbalul nu mai este o prioritate pentru Arena Națională, ci găzduiește și alte evenimente care aduc bani în conturile Primărie Capitalei. la sfârșit de ani, primarul general Nicușor Dan a anunțat câți bani a produs cea mai mare arenă a țării prin evenimentele pe care le-a găzduit în 2023.

Nicușor Dan a anunțat câți bani a produs Arena Națională în 2023

Arena Națională nu mai găzduieșe doar meciuri de fotbal, ci și alte evenimente care aduc mult mai mulți bani în conturile municipalității. Așa s-a întâmplat și în acest an și așa se va întâmpla și în 2024. Cea mai mare arenă a țării, cu o capacitate de peste 55.000 de locuri, va fi blocată mai bine de trei luni anul viitor, asta după ce oficialii Primăriei București au semnat deja mai multe contracte pentru organizarea de concerte.

Cu câteva zile înainte de finalul anului, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut bilanțul și a anunțat câți bani a produs Arena Națională, care a găzduit în 2023 de la meciuri de fotbal la concerte și festivaluri. Astfel, în conturile municipalității a intrat ”aproximativ un milion de euro ca încasări” din cele 39 de evenimente pe care le-a găzduit de-a lungul anului.

Printre acestea se numără 27 de meciuri de fotbal, majoritatea cu FCSB în calitate de gazdă, altele cu Dinamo în această postură, și două mari concerte ale trupelor Depeche Mode și Guns N’ Roses, ambele desfășurate în vară.

Câți bani a produs Arena Națională în 2023. Concertele pe care le va găzdui în 2024

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Concerte care vor avea loc pe Arena Națională în 2024

Echipele FCSB și Dinamo au jucat cele mai multe meciuri pe Arena Națională, dar în 2024 vr fi nevoite să-și caute alte stadioane pentru a disputa partidele de pe teren propriu.

În anul 2024 sunt programate trei concerte importante, unul al lui Ed Sheeran (24 august).  Acesta vine pentru a doua oară în București, după ce în iulie 2019 acesta a concertat tot pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de oameni,

De asemenea, vor mai avea loc două concerte ale trupei Coldplay, pe 12, respectiv 13 iunie. Turneul „Music of the spheres world tour” al formației Coldplay va debuta la Atena, capitala Greciei, pe 8 iunie 2024. Se va încheia pe 30 august 2024, la Dublin, în Irlanda.

În plus, Arena Națională va găzdui și meciul de adio al ”Generației de Aur” a României, pe 18 mai 2024.

„Generația de Aur” revine pe teren

Cu peste trei decenii în urmă, „Generația de Aur” este reperul fotbalistic al acestei țări. A dominat fotbalul timp de zece ani, începând cu CM 1990, culminând cu CM 1994 şi terminând cu EURO 2000.

„Generația de Aur” va avea un meci de adio, organizat de bilete.ro, pe 18 mai 2024, pe Arena Națională, la care vor participa cei mai mulți dintre jucătorii emblematici din perioada de glorie a naționalei.

Jucătorii din „Generația de Aur” vor juca împotriva unei selecționate mondiale, în care marele Jose Mourinho va fi antrenor. Luís Figo, legendă pentru Real Madrid și Barcelona, sau Hristo Stoicikov, cel mai cunoscut fotbalist bulgar, au fost confirmați pentru marele eveniment.

„Generația de Aur” va rămân în inimile suporterilor români datorită performanței de la Cupa Mondială din SUA, când drumul ”tricolorilor” s-a oprit în sferturi, unde Suedia s-a impus după loviturile de departajare, Dar, de departe, momentul de glorie a fost victoria obținută în fața Argentinei, prin golurile lui Ilie Dumitrescu și Gică Hagi.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele