24 iun. 2023 | 15:30

Capsulă a timpului descoperită de un bărbat. Profeția despre viitor dezvăluită din întâmplare

ULTIMA ORĂ
Capsulă a timpului descoperită de un bărbat. Profeția despre viitor dezvăluită din întâmplare

Un bărbat a descoperit un mesaj vechi de peste 50 de ani între paginile unui ziar vechi. „ Sperăm ca lumea să fie un loc mai bun”, spun semnatarii. Mica comoară a fost găsită de bărbat în casa pe care o cumpărase recent, scrie Mirror.

Descoperirea făcută de bărbat

Un bărbat a intrat pe rețelele de socializare pentru a împărtăși capsula timpului pe care a descoperit-o la scurt timp după ce s-a mutat în noua sa casă – inclusiv dorința semnatarilor.

El a descoperit o capsulă a timpului ascunsă de lume timp de aproape 50 de ani. El a explicat cum a dat peste un ziar vechi ascuns în noua sa casă atunci când a explorat proprietatea după schimbul de chei.

El biletul lui David și Harold scris în partea de sus a uneia dintre pagini. Împărtășindu-și descoperirea pe Reddit.

„Această hârtie a fost pusă aici de David Fichvogt și Harold Rempert la 23 februarie 1974. Să sperăm că lumea va fi un loc mai bun când veți găsi asta”.

Costând 15 cenți, exemplarul din Washington Star News relatează „FEO cântărește importurile de benzină de 75 de cenți pe galon”, în timp ce avertizează cititorii cu privire la o lipsă de aprovizionare. Comentând știrea, un utilizator a spus „Ajustat la inflație, 75 de cenți pe galon ar fi 4,47 dolari.”

„Prețul benzinei înainte de criza petrolieră din ’73 era de 53 de cenți pe galon, ceea ce însemna 3,20 dolari”, au mai comentat oamenii.

Cu toate acestea, nu aceasta a fost principala știre a ziarului în acea zi din 1974, deoarece împușcăturile de la aeroportul Baltimore-Washington au fost și ele pe prima pagină.Deși utilizatorii Reddit au apreciat optimismul lui David și Harold în ceea ce privește viitorul, mulți dintre ei susțin că este „mai rău acum decât era în anii ’70”.

Un utilizator a spus: „Nu mai este atât de rău acum”, îmi vine să plâng. 49 de ani mai târziu, suntem la fel… sau chiar mai rău”.

Un alt utilizator a adăugat: „Mișto, deși trist în legătură cu toată chestia că lumea (nu) se îmbunătățește”,  „E cam sfâșietor să citești acest mesaj”, a spus un alt utilizator.

Capsula timpului, în grădina din spate

Acest lucru se întâmplă după ce un bărbat a dezgropat o capsulă a timpului veche de 100 de ani în grădina sa din spate, la câteva momente după ce a desfăcut primul său detector de metale.

El a explicat cum a vrut să înceapă să detecteze metale în speranța de a descoperi comori pierdute – dar nu s-a așteptat să dea peste o capsulă a timpului la prima încercare.

„Am decis să detectez metale în curtea mea și am auzit o mulțime de sunete sub un copac. Am crezut că este o țeavă, așa că, atunci când săpam, am făcut din greșeală o gaură prin tablă”, a declarat bărbatul.

În interiorul cutiei de metal, pe care scria „Kkovah Salts. Pentru Stomac, Ficat și Sânge”, a găsit trei monede datate 1826, 1866 și 1906, o fotografie cu patru bărbați, o felicitare de Crăciun și ceea ce se crede a fi o jucărie pentru copii.

Numai staniolul are o valoare cuprinsă între 25 și 60 de lire sterline, în timp ce o monedă datată 1826 poate fi cumpărată online pentru sume cuprinse între 60 și 400 de lire sterline, în funcție de marcaje și de starea acesteia.

Bărbatul, care locuiește în Washington, America, a adăugat: „Am petrecut mult timp căutând pe multe site-uri web proprietarii originali ai casei”.

„Până acum nu am găsit nimic relevant, dar nu mă dau bătut. Intenționez să mă duc la biblioteca mea locală pentru a căuta în arhivele casei”, a mai povestit acesta.

Prin cercetările sale, el speră, de asemenea, să dea de urma rudelor în viață ale bărbaților fotografiați în poza alb-negru. Pe spatele fotografiei, care este datată în 1920, se poate citi: „Tata și prietenii săi”.

În timp ce majoritatea utilizatorilor și-au împărtășit uimirea față de descoperirea sa, alții și-au împărtășit intenția de a-și crea și îngropa propriile capsule ale timpului.

Un utilizator a spus: „Ce lucru fascinant de găsit. Acest lucru mă inspiră să mă duc să îngrop una acum”.