02 mai 2023 | 09:34

Când va avea loc rotativa. Pe cine vrea Marcel Ciolacu în Guvern

ULTIMA ORĂ
Când va avea loc rotativa. Pe cine vrea Marcel Ciolacu în Guvern

Marcel Ciolacu a declarat că deși nu a fost stabilită o dată fixă, este convins că rotativa guvernamentală va avea loc până la data de 1 iunie și că va deveni premier în locul liderului PNL Nicolae Ciucă. Președintele PSD a precizat ce politician își dorește să aibă în noul cabinet.

Pe cine vrea Marcel Ciolacu în Guvern

Liderul PSD a lăsat de înțeles că nu dorește ca Florin Cîțu să se numere printre miniștri, după rotativa guvernamentală. Însă, Marcel Ciolacu a spus că l-ar vrea ministru pe Mihai Tudose. În plus, l-a lăudat pe Sorin Grindeanu, pe care l-a numit „unul dintre cei mai performanţi miniştri ai actualului Guvern”.

„Ne întoarcem la ce a fost? Toată lumea s-a raportat la această coaliţie cu seriozitate. Se întâmpă câteodată să avem şi oameni de stat întâmplători. În acest moment avem un protocol şi îl respectăm. Decizia finală se va lua după o discuţie a liderilor”, a precizat Marcel Ciolacu, după ce a fost întrebat despre Florin Cîțu.

Întrebat dacă prima măsură ca premier va fi impozitarea capitalului, Marcel Ciolacu a spus că Ministerul Finanţelor revine la PNL.

„Nu mă deranjează ca viitorul ministru de finanţe… Conform protocolului, Ministerul de Finanţe revine PNL. Până va exista altă decizie, eu mă raportez unui calendar asumat şi unui protocol asumat între partide”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre Nicolae Ciucă

De asemenea, Marcel Ciolacu a spus că actual prim-ministru nu a luat o decizie dacă va rămâne în viitorul Guvern, precizând că Nicolae Ciucă probabil că va lua o hotărâre în acest sens împreună cu PNL.

„Nu e corect să vorbim de schimbări de anumiţi miniştri cu 1 lună înainte, fiindcă nu mai funcţionează ministerul. În primul rând, tot guvernul va cădea, va fi un guvern nou.

Eu aştept o discuţie în primul rând cu domnul prim-ministru pentru că este primul îndreptăţit să facem împreună o evaluare a noastră. Am şi eu evaluarea mea cu echipele de lucru de la partid. Nu mai luăm decizii pe genunchi.” a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

La rândul lui, prim-vicepreședintele PNL Rareş Bogdan a declarat duminică, la Antena 3, că cei mai mulți lideri PNL şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi mulţi din PSD vor păstrarea protocolului iniţial.

Rareș Bogdan a numit câțiva lideri PNL care ar putea să facă parte din viitorul Guvern: Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Robert Sighiartău, Alexandru Nazare, Ilie Bolojan, Cristian Buşoi sau Raluca Turcan, dar și el însuși.