24 oct. 2023 | 13:53

BREAKING NEWS! Simona Halep a făcut apel la TAS. Jurnaliștii americani anunță că „ITIA are o lună la dispoziție”

SPORT
BREAKING NEWS! Simona Halep a făcut apel la TAS. Jurnaliștii americani anunță că „ITIA are o lună la dispoziție”

Simona Halep începe marea bătălie în care speră să-și salveze onoarea și cariera. Jurnaliștii de la The Athletic au anunțat că avocații jucătoarei au reușit să depună apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după decizia din 12 septembrie 2023, în urma căreia a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Sursa citată spune că există posibilitatea ca luna viitoare să aflăm data la care a fost programat procesul.

Simona Halep a făcut apel la TAS, anunță jurnaliștii americani

Simona Halep a reușit în sfârșit să depună, prin avocații ei, apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Cel puțin așa susțin jurnaliștii de la The Athletic, care citează surse din cadrul casei de avocatură din Los Angeles din care face parte Howard Jacobs. Lucrurile s-au amânat din nou destul de mult, așa cum s-a întâmplat și înainte de audierea de la Sport Resolutions.

Simona Halep a apărut în fața judecătorilor din Londra pe 28 și 29 iunie 2023 și a aflat că a fost suspendată pe 11 septembrie. După câteva zile a apărut minuta, dar pentru apelul de la TAS, avocații ei aveau nevoie de documentul complet al motivării. Care a venit destul de târziu, așa că apelul de la tribunalul de la Lausanne a fost depus la aproape opt săptămâni după ce jucătoarea a aflat că a fost suspendată.

„Echipa de avocați a Simonei Halep, condusă de Howard Jacobs, avocatul din Los Angeles care a reprezentat unele dintre cele mai mari nume din sport în litigii legate de dopaj, a depus recursul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Sesizările lor juridice vor fi făcute în următoarele câteva zile, apoi Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA), care supraveghează programul anti-doping în tenisul profesionist, va avea la dispoziție aproximativ o lună pentru a răspunde. Instanța va stabili apoi o dată de audiere, în lunile următoare”, au informat jurnaliștii de la The Athletic.

Citești și: Klaus Iohannis s-a tuns la hairstilista jucătoarei Simona Halep

Speranțe pentru Smona Halep.

Simona Halep a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2022, în primul tur la US Open

Simona Halep are o ultimă șansă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

Simona Halep a postat în ultimele zile mai multe imagini de la antrenamente prin care a vrut să le transmită fanilor că nu a abandonat lupta. Câțiva dintre urmărtorii de pe rețelele sociale au întrebat ironic dacă jucătoarea a aflat că este suspendată pe o perioadă de patru ani.

Jurnaliștii de la The Athletic au analizat cazul sportivei și s-au întrebat dacă are șanse să revină pe terenul de tenis mai devreme decât termenul de octombrie 2026, conform suspendării de la Sport Resolutions.

„Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părților.

Dacă Halep poate convinge judecătorii că testul ei pozitiv a fost rezultatul dopajului neintenționat, este probabil să fie suspendată pentru doi ani sau mai puțin, iar un an de suspendare l-a ispășit deja”, mai scriu jurnaliștii.

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj cu Roxadustat, dar și pentru iregularitățile din pașaportul biologic, ce au dus la concluzia că ar fi consumat substanțe sau ar fi apelat la practici ilegale o perioadă lungă de timp. Tribunalul londonez a admis că sportiva a luat un supliment nutritiv, cumpărat de la o firmă din Canada, contaminat accidental. Experții autorizați au spus însă că a fost vorba și de o altă sursă din care câștigătoarea de la Roland Garros și Wimbledon a luat Roxadustat.

Jucătoarea din România se afla pe locul 9 WTA în momentul în care a fost suspendată provizoriu, dar acum nu mai face parte din acest clasament, după ce nu a mai disputat niciun meci de pe data de 29 august 2022.

Avocații Simonei Halep au transmis că vor da în judecată și firma care a livrat suplimentul contaminat și vor cere daune de 10 milioane de dolari, iar Ion Țiriac a sfătuit-o pe jucătoare să meargă în instanță și împotriva celor care i-au tergiversat cazul. Miza acestui al doilea proces ar fi de 100 de milioane de euro.