13 mai 2023 | 08:25

Blizzard vrea să schimbe modul în care sunt create jocuri video: ce tehnologie vrea să folosească

ACTUALITATE
Blizzard vrea să schimbe modul în care sunt create jocuri video: ce tehnologie vrea să folosească

Sistemul preia intrări de la artiști umani și produce rezultate în funcție de stilul lor.

Blizzard a aplicat și solicitat un brevet care are la bază un AI care generează lucrări de artă pentru a fi utilizate în joc, pe baza unui stil specific furnizat de Blizzard.

În primul rând, brevetul în sine nu este neapărat un indiciu că Blizzard face sau va face acest lucru în curând. Dar pătrunde în niște ape tulburi aici, cu reputația artei AI în rândul publicului la un nivel scăzut: abia ieri, oamenii s-au supărat la remasterul System Shock pentru crearea unei imagini promoționale a propriului AI rău folosind software-ul AI Midjourney.

Dar aceste tehnologii se răspândesc rapid, în măsura în care chiar și modderii le încorporează în munca lor și, spre deosebire de NFT-uri, există câteva cazuri de utilizare convingătoare pentru AI, mai ales când vine vorba de slefuirea lumilor pe care le creează.

Brevetul este un document tehnic și nu este deloc distractiv de citit, dar în esență explică un sistem AI care este alimentat cu un anumit stil de artă și emulează aceste imagini pentru a crea o nouă artă. AI-ul preia aceste intrări inițiale și, în esență, începe să construiască un model 3D: construirea unui schelet, texturarea acestuia și adăugarea de detalii. Presupun că punctul crucial aici este acea contribuție umană inițială, care, în acest caz, ar proveni probabil de la echipele de artă interne ale Blizzard.

Este un proces complicat

Poți vedea de ce ideea acestui sistem i-ar atrage pe unii dintre cei din partea de producție a jocurilor video, în special pe scara la care lucrează Blizzard cu unele dintre titlurile sale, și este important de reținut că (deocamdată cel puțin) se pare că se concentrează pentru a fi despre modul în care AI poate fi folosită pentru lucruri precum conversațiile NPC și pentru a genera o mulțime de variante minore dintr-un singur design inamic.

În mod evident, există persoane dure care nu cred că o piesă de artă generată de AI ar trebui să-și găsească vreodată drumul într-un joc video, dar există îngrijorări mai nuanțate cu privire la impactul potențial al tehnologiei. Artiștii din industrie ar putea avea îngrijorări rezonabile chiar dacă acest lucru trebuie alimentat cu arta Blizzard pentru a funcționa, asta ar putea însemna totuși o reducere a numărului de angajați pentru departamentul de artă al Blizzard și nici măcar nu ne referim la modul în care ar putea schimba procesul de producție.

Ne dorim cu adevărat un viitor în care artiștii umani se concentrează pe retușarea rezultatelor AI?

Aceste întrebări vor deveni din ce în ce mai presante deoarece, așa cum arată acest brevet, companii precum Blizzard nu vor aștepta permisiunea de a testa aceste tehnologii și este posibil să vedem rezultatele mai devreme decât credem.