13 iul. 2023 | 08:52

Bang & Olufsen și Spotify te ajută să te vezi cu alți ochi, prin prisma muzicii pe care o asculți: cum te transformă

ACTUALITATE
Bang & Olufsen și Spotify te ajută să te vezi cu alți ochi, prin prisma muzicii pe care o asculți: cum te transformă

Este în derulare o campanie globală cu Spotify, prin care poți să-ți creezi un avatar muzical pe baza preferințelor tale muzicale. Iată cum a funcționat pentru mine.

Pentru a sărbători puterea muzicii ca instrument de auto-exprimare, compania Bang & Olufsen a construit propria platformă digitală care îți transformă toată viața de ascultare în propriul avatar 3D unic, gata de a fi împărtășit lumii.

Cercetările au arătat în mod constant că muzica pe care o asculți este corelată pozitiv cu o serie de trăsături de personalitate, de la extroversie la introversie, până la cât de conștiincios ești. Și este, de asemenea, o reflectare puternică asupra subculturii cu care alegi să te asociezi.

„Așa că ne-am întrebat: cum ar arăta asta? Designerii noștri au dezvoltat un sistem vizual care surprinde acest lucru în artă, permițându-ți să te exprimi într-un mod cu totul nou – cu propriul tău avatar care dansează, se răsucește și se rotește pe ecran”, a scris Bang & Olufsen, pe site-ul lor oficial.

Compania spune că nu vor fi două avataruri la fel, dar toate sunt expresive: cu brațe, picioare, accesorii și o paletă de culori distinctă. Fiecare a fost proiectat cu minuțiozitate, individual pentru a-ți încapsula gusturile muzicale în mod exact și fiecare a fost realizat cu grija pe care o acordă fiecăruia dintre produsele lor, conform companiei.

„Tot ce trebuie să faci este să explorezi experiența noastră și să te conectezi cu contul Spotify sau să răspunzi la câteva întrebări – algoritmii noștri se vor adapta apoi la ritmurile care te mișcă în fiecare zi și vor pune lucrurile în mișcare”, a spus Bang & Olufsen.

Spotify mi-a creat un avatar pe baza muzicii pe care o ascult

Gusturile tale muzicale sunt mai mult decât credeai. Sunt o reflectare a cine ești, ce crezi și cum te simți. Și merită să fii văzut și auzit cu înaltă fidelitate.

Procesul e simplu: dai click chiar aici, dai click pe Create Avatar, te loghezi cu Spotify și aștepți să se genereze avatarul.

Eu, spre exemplu, ascult mai multe genuri muzicale, care pot fi găsite în playlist-urile mele de pe platformă: rock, reggae, hip-hop, muzică electronică etc. Iată ce a ieșit din toate astea: