13 nov. 2023 | 09:29

Avertismentul pentru toți șoferii din România de la CNAIR, așa știi că a venit iarna. Ce trebuie să faci cu mașina

ACTUALITATE
Avertismentul pentru toți șoferii din România de la CNAIR, așa știi că a venit iarna. Ce trebuie să faci cu mașina

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis o avertizare către șoferi, indicând obligativitatea dotării cu echipamente de iarnă a vehiculelor ce traversează zonele înalte, afectate de ninsori, în această perioadă.

Vezi și: Vremea rea face prăpăd în România. Copaci căzuţi, turişti blocaţi de nămeţi şi acoperişuri luate de vânt

Comunicatul oficial al CNAIR, pentru aceasttă iarnă

„Având în vedere faptul că în zonele înalte au început ninsorile, reamintim faptul că este obligatoriu ca vehiculele care le tranzitează trebuie să fie echipate de iarnă.

În special autovehiculele grele sa fie echipate cu lanțuri, deoarece există risc de accidente, dar și de blocare a drumurilor, ceea ce îngreunează acțiunea utilajelor de deszăpezire”, a transmis CNAIR, instituție citată de economedia.ro.

Vezi și: Codul Rutier 2023 – toți șoferii trebuie să știe detaliul care se lasă cu amendă de 2900 de lei, pe timp de iarnă. Anvelopele sunt doar începutul

Unde se pot adresa șoferii pentru a afla informații suplimentare despre starea drumurilor

„Facem apel la conducătorii auto ca înainte să plece la drum să verifice prognoza meteo și atenționările CNAIR și ale poliției rutiere”, recomandă instituția, în egală măsură.

Potrivit sursei menționate anterior, pentru informații suplimentare despre starea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, șoferii pot contacta Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa site-ul oficial www.cnadnr.ro, secțiunea DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale, sau pagina de Facebook https://www.facebook.com/cnadnr/.

Vezi și: Zăpadă de zeci de centimetri la jumătatea lunii noiembrie. Zonele în care a nins ca în poveşti. FOTO

Acestea fiind spuse, este necesar ca toți șoferii să țină cont de reglementări, de vreme ce, în caz contrar, riscă amenzi substanțiale, însă de departe cel mai mare pericol este acela al accidentelor sau al situațiilor neplăcute care pot surveni în urma nerespectării regulilor impuse de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele