07 aug. 2023 | 14:55

Avertismente mult mai dure pentru consumatorii de tutun: Cum te ajută să te lași de fumat

ACTUALITATE
Avertismente mult mai dure pentru consumatorii de tutun: Cum te ajută să te lași de fumat

În premieră mondială, această țară urmează să devină prima din lume care solicită avertismente de sănătate direct pe țigarete, astfel încât avertismentele să fie și mai greu de ignorat de fumători.

Acest anunț a fost făcut inițial în mai, de Ziua Mondială fără Tutun. Scopul este ca acest nou sistem de etichetare să descurajeze tinerii să înceapă să fumeze și să îi ajute pe adulții care fumează să renunțe.

Tutunul ucide 48.000 de oameni în fiecare an, în această țară

În prezent, tutunul ucide 48.000 de canadieni pe an. Deoarece fumatul este legat de 40 de boli și afecțiuni, multe efecte asupra sănătății sunt reversibile sau reduse după ce cineva renunță la tutun.

„Consumul de tutun continuă să fie una dintre cele mai importante probleme de sănătate publică din Canada și este principala cauză prevenibilă a bolilor și a decesului prematur în Canada.

Guvernul nostru folosește fiecare instrument bazat pe dovezi de care dispune pentru a ajuta la protejarea sănătății canadienilor, în special a tinerilor”, a declarat Jean-Yves Duclos, ministrul Sănătății.

Planul este de a avea etichete în engleză și franceză pe foițele de țigări, trabucuri și alte produse din tutun, inclusiv avertismente precum „Țigările provoacă cancer” și „Otravă în fiecare puf”.

Asta înseamnă că mesajul va fi literalmente în fața fiecărui canadian de fiecare dată când își aprinde o țigară. Toate acestea ajută la sprijinirea obiectivului Canadei de a reduce consumul de tutun la mai puțin de 5% până în 2035.

„Acest pas îndrăzneț va face ca mesajele de avertizare asupra sănătății să fie practic greu de evitat și, împreună cu imaginile grafice actualizate afișate pe ambalaj, vor oferi reamintire asupra consecințelor fumatului asupra sănătății.

Vom continua să facem tot ce este necesar pentru a ajuta mai mulți oameni din Canada să renunțe la fumat și să îi ajutăm pe tineri să trăiască o viață sănătoasă, fără tutun”, a declarat, la rândul său, Carolyn Bennett, Ministrul Sănătății Mintale și Dependențelor.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele