15 sept. 2023 | 14:25

Apple atacă industria jocurilor video: Noul iPhone devine un dispozitiv serios pentru gaming

ACTUALITATE
Apple atacă industria jocurilor video: Noul iPhone devine un dispozitiv serios pentru gaming

De asemenea, vine la pachet și cu ray tracing.

Apple a dezvăluit noua sa gamă de iPhone 15, aducând vestea că iPhone 15 Pro compatibil cu ray-tracing va primi versiuni native ale unor titluri AAA – inclusiv Resident Evil 4 Remake de la Capcom și viitorul Assassin’s Creed Mirage de la Ubisoft – în perioada următoarele 12 luni.

Noul iPhone 15 dispune de un ecran Super Retina XDR de 6,1″ (cu o dimensiune de până la 6,7″ dacă optezi pentru modelul „Plus), un corp din aluminiu, A16 Bionic Chip cu GPU cu 5 nuclee și un sistem optic de cameră duală de 4x capabil să facă fotografii de până la 48MP. De asemenea, va renunța la portul Apple în favoarea USB-C pentru a se conforma cu viitoarele reglementări UE.

Modelul iPhone 15 Pro este locul în care lucrurile devin puțin mai interesante pentru jocuri. Specificațiile sale sunt în general similare cu modelul standard , dar comută într-un zoom optic „telefoto” de 10x, corp din titan și cipul A17 Pro cu GPU cu 6 nuclee.

Telefon sau consolă

Acest cip nou are ray tracing accelerat de hardware și este aparent suficient de puternic pentru a rula versiuni native complete ale jocurilor de succes AAA. Resident Evil 4 Remake, Resident Evil Village și Death Stranding sunt toate așteptate în acest an, în timp ce Assassin’s Creed Mirage (care urmează să fie lansată pentru Xbox, PlayStation și PC pe 5 octombrie) este programată pentru iPhone 15 Pro în prima jumătate a anului 2024.

Resident Evil Village a făcut, desigur, deja saltul către ecosistemul Apple – ca lansare nativă pentru Mac, utilizând API-ul de grafică Metal de înaltă performanță al companiei, pe care Digital Foundry l-a investigat la începutul acestui an – iar Death Stranding este, de asemenea, legat de Mac în 2023.

Atât iPhone 15, cât și iPhone 15 Pro – care au fost anunțate împreună cu noile Apple Watch Series 9 și Ultra 2, plus datele de lansare pentru 18 și 26 septembrie pentru iOS 17 și, respectiv, macOS Sonoma – vor fi disponibile începând cu 22 septembrie.