25 oct. 2023 | 20:01

Anunțul momentului despre câștigătorul ”Balonului de Aur”. Cine va primi prestigiosul trofeu

SPORT
Anunțul momentului despre câștigătorul ”Balonului de Aur”. Cine va primi prestigiosul trofeu

Gala pentru decernarea trofeului ”Balonul de Aur” este programată pe data de 30 octombrie, la Paris. Celebrul jurnalist sportiv Fabrizio Romano a dezvăluit la cine va ajunge prestigiosul trofeu pentru anul 2023.

Cine va câștiga ”Balonul de Aur”

Cea de-a 67-a ediție a ”Balonului de Aur”, organizată de revista franceză France Football, va avea loc la Teatrul Chatelet din Paris. Cu cinci zile înaintea ceremoniei pentru decernarea trofeului, unul dintre cei mai de încredere jurnaliști sportivi din lume, Fabrizio Romano, a dezvăluit numele celui care va triumfa în capitala Franței. Premiul este acordat pentru cel mai bun jucător al anului.

Karim Benzema este actualul câștigător al ”Balonului de Aur”, însă, începând de luni, premiul va avea un nou deținător. Fabrizio Romano a scris un mesaj pe rețelele sociale în care a indicat faptul că Leo Messi va fi marele câștigător al trofeului pentru anul 2023.

”Leo Messi, așteptat să câștige Balonul de Aur 2023. Înțeleg că toate indicațiile sunt la un pas să fie confirmate, dar Messi va fi marele câștigător încă odată. Decizia oficială va fi dezvăluită luni seară în Paris. Va fi al optulea trofeu câștigat de Messi”, a scris Fabrizio Romano pe rețelele sociale.

 

Leo Messi ar intra în istorie

Va fi pentru a opta oară când Leo Messi va câștiga ”Balonul de Aur”, record absolut în istoria fotbalului. De asemenea, va fi pentru prima dată când un jucător care nu evoluează în Europa se impune în cursa pentru prestigiosul trofeu. El s-a transferat în această vară în MLS, la Inter Miami. Performanțele în funcție de care se stabilește câștigătorul trofeului sunt cele din sezonul 2022 – 2023, în care a fost la PSG.

Citește și: Salariul lui Leo Messi a fost făcut public. Ce sumă câștigă. Și un român este plătit cu bani mulți în SUA

Leo Messi a condus Argentina la triumful de la Campionatului Mondial din anul 2022, din Qatar și are deja șapte ”Baloane de Aur” câștigate. El este urmat în acestă ierarhie de Cristiano Ronaldo, cu cinci trofee, iar podiumul este completat de Michel Platini, Johan Cruyff și Marco van Basten, fiecare cu câte trei ”Baloane de Aur”.

Argentinianul și-a trecut prima dată trofeul în palmares în 2009. apoi l-a cucerit trei ani la rând, în 2010, 2011, 2012. Lei Messi și-a mai revendicat ”Balonul de Aur” și în 2015, 2019 și 2021.

Cristiano Ronaldo nu a fost nominalizat la trofeu

Anul acesta, Cristiano Ronaldo nu se află pe lista pretendenților la ”Balonul de Aur”, prima oară după 20 de ani. El și-a asumat un risc enorm când a plecat din fotbalul european și a ales contractul din Arabia Saudită. Câștigă 500 de milioane de dolari în doi ani și jumătate cu Al Nassr, dar este tot mai departe de marile trofee.

Citește și: Fotbalistul român care putea câștiga ”Balonul de Aur”. ”Era un jucător care crea probleme”

Singura performanță notabilă a lui Cristiano Ronaldo din sezonul trecut a fost sfertul de finală cu Portugalia, de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Cu o experiență considerabilă în domenii precum sport și actualitate, Betrice Dumitru s-a alăturat echipei noastre în anul 2021. A absolvit Facutatea de Jurnalism și mai multe cursuri pentru ... vezi toate articolele