10 aug. 2023 | 07:32

Anunțul dimineții de la Casa de Pensii, se întâmplă până pe 15 august: toți pensionarii sunt vizați de schimbare

ACTUALITATE
Anunțul dimineții de la Casa de Pensii, se întâmplă până pe 15 august: toți pensionarii sunt vizați de schimbare

Casa de Pensii și ministrul Muncii, la mijlocul acestei săptămâni, au venit cu un anunț ce vizează milioane de români care își primesc pensia pe card. Totul pleacă de la data de 15 august.

În calendarul ortodox, 15 august este o sărbătoare foarte importantă, Sfânta Marie Mare sau Adormirea Maicii Domnului. Din acest motiv, este considerată sărbătoare națională și zi liberă de la stat. Pentru că pică într-o zi de marți, bugetarii au privilegiul de a se bucura de o minivacanță, în cazul lor particular, ziua de luni fiind de asemenea liberă.

În mod previzibil, detaliul cu pricina vine cu probleme semnificative pentru toți românii care interacționează în mod regulat cu autoritățile, inclusiv milioane de pensionari care își așteaptă pensia.

Când intră pensiile românilor pe card în august

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august”, a explicat ministrul Muncii și Solidarității Sociale pe marginea minivacanței de Sfânta Maria.

În acest context, Casa Județeană de Pensii Bistrița – Năsăud a confirmat că miercuri dimineață, 9 august, a operat toate transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița. Astăzi, 10 august 2023, urmează să fie alimentate și conturile de către bănci pe parcursul zilei. Deși vorbim de Bistrița, cel mai probabil, asta se întâmplă în cazul tuturor pensionarilor români, în aceleași zile.

„Anunţ pentru pensionarii Casei Judeţene de Pensii Bistrița-Năsăud care își încasează pensia prin cont bancar. Miercuri 9 AUGUST 2023, au fost operate transferurile prin intermediul Trezoreriei Bistrița, astfel, JOI 10 AUGUST, în cursul după-amiezei vor fi alimentate conturile de către bănci. Salariații Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud vă asigură de tot respectul lor!”, este mesajul transmis de instituția citată.

Tot în avans se achită în această lună și indemnizațiile

„Având în vedere zilele libere din perioada 12-15 august acordate pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, am decis ca plata pensiilor și a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități să fie devansată în această lună. Astfel, achitarea acestor drepturi se va face în avans după cum urmează:

Pensiile prin mandat poștal vor fi plătite între 1-11 august, iar alimentarea conturilor bancare pentru cei care primesc pensiile pe card se va face în zilele de 9 și 10 august. Drepturile persoanelor cu dizabilități vor fi plătite în 11 august, cu patru zile mai repede față de termenul stabilit”, a explicat ministrul Muncii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele