Antreprenorii vor să își închidă afacerile din România, după anunțul lui Ciolacu privind măsurile fiscale
Alertă după anunțul lui Ciolacu. Antreprenorii vor să renunțe la afacerile din România, dacă Guvernul aplică noile creșteri de taxe
Companiile vor să plece din România
Anunțul făcut de Marcel Ciolacu privind creșterea de taxe și primele cele peste 50 de măsuri fiscale anunțate pentru a micșora gaura din buget are efecte extrem de negative și nebănuite. Antreprenorii români sunt extrem de supărați după anunțul privind creșterile de taxe discutate de Coaliție în acest moment.
Într-un sondaj derulat de Economedia, aproape 2.000 de respondenți, jumătate dintre respondenți spun că vor renunța complet la afacerea pe care o au în România, dacă schimbările fiscale vor intra în vigoare.
Aceștia au fost întrebați ce măsură îi afectează cel mai tare, iar răspunsul a fost majorarea impozitului pe dividente, eliminarea scutirii de impozit în IT și trecerea la impozit pe profit ca microîntreprindere.
Mare parte a respondenților la sondaj spun că dacă măsurile vor intra în vigoare în forma actuală, cel mai probabil își vor închide afacerile din țară. Respondenții au avut și alte variante de răspuns.
Antreprenorii, speriați de măsurile fiscale anunțate de Coaliție
Mulți spun că sunt speriați de faptul că nu își vor putea menține afacerile pe linia de plutire. Noile măsuri fiscale vor afecta grav afacerile care oricum se luptă pentru supraviețuire.
Publicația a stat de vorbă cu mai mulți antreprenori, care se tem că nu vor putea face față noilor măsuri și se gândesc serios să își închidă afacerile, dacă acestea vor intra în vigoare în forma actuală.
Coaliția de guvernare a prezentat astăzi, oficial, un set de peste 50 de măsuri fiscale. Printre ele se numără faptul că microîntreprinderile care realizează venituri de peste 300.000 de lei vor trebui să plătească un impozit de 3% din venituri. Totodată, IT-iștii vor fi scutiți de impozit dar doar pentru veniturile de până în 10.000 de lei.
Conform ministrului de Finanțe, măsurile sunt pe patru paliere: autoritățile și sectorul public, companiile de stat și companii de subordonare locală, instituțiile publice autonome și consolidarea capacității instuționale a Ministerului de Finanțe.