24 aug. 2023 | 22:17

Altă pomană electorală, deși bugetul e pe butuci. Se dă gratis un salariu minim, fără să mergi la muncă

ACTUALITATE
Altă pomană electorală, deși bugetul e pe butuci. Se dă gratis un salariu minim, fără să mergi la muncă

În timp ce se discută despre soluții care să reducă deficitul bugetar și să impună o reformă în cheltuirea banilor publici, de la autorități apar măsuri neașteptate.

Se pare că unii români vor primi 2.000 de lei gratis de la stat, dacă vor îndeplini câteva criterii. Vorbim despre oferirea echivalentului unui salariu minim pe economie, pentru care aproape 1,5 milioane de români se trezesc zi de zi să meargă la muncă.

Beneficiarii vor fi reprezentanți de familiile numeroase, mai precis de acele familii care au mai mult de trei copii. Ca să vină în sprijinul creșterii celor mici, statul propune, prin vocea liberalilor aflați la guvernare, să ofere familiilor un sprijin de 2.000 de lei.

Ne spun să strângem cureaua, iar ei dau bani degeaba la milioane de familii

Banii s-ar acorda sub forma unei indemnizații lunare, deci ar fi practic ca un salariu în plus în locuința respectivă, care ar intra pe card cu aceeași frecvență, astfel încât membrii familiei să se bucure de o stabilitate financiară care să le faciliteze un trai decent, mai ales pentru copii, ale căror nevoi sunt numeroase.

Mai mult, de această sumă oamenii ar urma să beneficieze până când copiii ajung la vârsta majoratului.

Un aspect important este că măsura nu este acordată numai familiilor nevoiașe. După cum știm, astfel de indemnizații sunt condiționate de obicei de existența unui plafon maxim în veniturile familiei în general sau per cap de membru de familie. Doar că de data aceasta nu este vorba despre așa ceva.

Indemnizația nouă ar urma să ajungă la absolut toate familiile cu mai mulți copii, indiferent de cât de mulți bani le intră unora în casă, cu alte cuvinte fără să se țină cont dacă sunt sau nu nevoiași cu adevărat. Totuși, părinții din familia respectivă nu pot sta acasă pur și simplu și aștepta banii. Este necesar ca ei să realizeze totuși venituri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele