29 oct. 2023 | 08:55

Alec Baldwin n-a scăpat de necazuri. Ce se întâmplă cu procesul actorului, ce riscă

ACTUALITATE
Alec Baldwin n-a scăpat de necazuri. Ce se întâmplă cu procesul actorului, ce riscă

Procurorii plănuiesc să-l acuze din nou pe actorul Alec Baldwin de ucidere din culpă, după ce a împușcat-o fatal, în 2021, pe Halyna Hutchins pe platoul de filmare pentru filmul Rust.

În aprilie, procurorii din Santa Fe, New Mexico, au renunțat la acuzațiile împotriva lui Baldwin.

Vezi și: Blestemul tatălui și al fiului: tânărul actor este ucis cu 17 zile înainte de nuntă, în timpul filmărilor la pelicula care îi va defini cariera. Sfârșitul tragic al lui Brandon Lee

Procurorii s-au răzgândit în ceea ce îl privește pe Alec Baldwin

La acea vreme, procurorii au spus că au fost informați că arma ar fi fost modificată înainte și că ar fi funcționat defectuos. Cu toate acestea, au lăsat deschisă posibilitatea de a reînnoi cazul împotriva lui Baldwin.

Acum, conform unui raport al NBC News de marți, procurorii din New Mexico intenționează să-l readucă pe actorul Alec Baldwin în sala de judecată.

Procurorul special Kari Morrissey spune că cazul lui Baldwin va fi adus în fața unui juriu la jumătatea lunii noiembrie.

Mișcarea a urmat rezultatelor unui test criminalistic independent care a constatat că Baldwin trebuia să fi apăsat pe trăgaciul unui revolver cu care repeta pentru ca acesta să tragă cartușul care a uci-os pe Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Vezi și: Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă. Ce spun procurorii despre actor

Actorul nu consideră că este vinovat

Baldwin a susținut mult timp că nu ar trebui să fie tras la răspundere pentru cele întâmplate.

„Este regretabil că o tragedie teribilă a fost transformată în această vânătoare de vrăjitoare”, au declarat avocații lui Baldwin, Luke Nikas și Alex Spiro.

Această acuzație înseamnă, practic, că Baldwin ar putea executa până la 18 luni de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Morrisey spune că procurorii intenționează să înceapă să prezinte cazul unui mare juriu pe 16 noiembrie.

Armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, a fost, de asemenea, acuzată în ianuarie de ucidere din culpă, cu data procesului stabilită pentru 21 februarie 2024.

Vezi și: O nouă lovitură primită de Alec Baldwin. Colegii îl dau în judecată

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele