23 mai 2023 | 17:10

Afaceri la cel mai înalt nivel: cum face bani, mai nou, magnatul român care a fondat UiPath

ACTUALITATE
Afaceri la cel mai înalt nivel: cum face bani, mai nou, magnatul român care a fondat UiPath

Puțin probabil să nu fi auzit până acum de Daniel Dines, fondatorul unicornului UiPath. Ei bine, magnatul care s-a impus deja la nivel global pe piața tehnologiei are noi idei de business și pariază pe imobiliare.

Magnatul român a cumpărat acțiuni în valoare de aproape 30 milioane de lei la dezvoltatorul imobiliar One United Properties.

În ce investește, mai nou, fondatorul unicornului UiPath. Lecție de business adevărat

Un raport al Bursei de Valori București oferă o serie de detalii prețioase legate de vânzarea acțiunilor, iar o parte din textul acestuia poate fi lecturat în rândurile de mai jos:

„Vânzarea de acțiuni a fost realizată pentru a respecta dreptul de opțiune de cumpărare acordat Icevulcan Properties Ltd. în conformitate cu contractul de cumpărare de acțiuni din data de 31 mai 2021, dezvăluit în prospectul publicat în iunie 2021 în legătură cu oferta publică inițială desfășurată de Emitent”, arată un raport publicat la Bursa de Valori București (BVB) de One United.

Între timp, Daniel Dines continuă să fie cel mai bogat român, aflându-se pe poziția 1053 în clasamentul global Forbes. În 2021, românul ocupa poziția 451.

Averea sa este estimată la 2,9 miliarde de dolari, în scădere de la 6 miliarde în 2021. Ion Țiriac este al doilea cel mai bogat român, dar cu o avere de ”doar” 1,6 miliarde de dolari, el ocupă poziția 1818 în același top mondial.

Ca referință despre bogătașii țării, pentru prima oară în istoria Forbes, avem șase antreprenori români în top, după ce anul trecut îi aveam doar pe Dineș și Țiriac în topul miliardarilor. De această dată, pe aceeași poziție precum Ion Țiriac, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari, se află Ion Stoica și Matei Zaharia, cofondatorii Databricks. Dragoș Pavăl este și el în top cu 1,5 miliarde de dolari, pe locul 1929, iar Adrian Pavăl este pe 2578 cu un miliard de dolari. Cei doi sunt fondatorii Dedeman.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele