22 mai 2023 | 12:57

Adio, weekend de două zile! Săptămâna de lucru s-ar putea prelungi la șase zile pentru milioane de angajați

ULTIMA ORĂ
Adio, weekend de două zile! Săptămâna de lucru s-ar putea prelungi la șase zile pentru milioane de angajați

Weekendul de două zile ar putea deveni o amintire pentru milioane de angajați. Săptămâna de lucru s-ar putea prelungi la șase zile pentru ei.

Angajații pentru care săptămâna de lucru ar putea deveni de șase zile

Posibila schimbare îi vizează pe angajații ruși, după ce aceasta a fost cerută Ministerului Muncii de către o asociație a unor importanți oameni de afaceri.

Aceștia vor ca ministerul să ia în considerare trecerea la o săptămână de lucru de şase zile astfel încât să poată face faţă mai bine consecinţelor sancţiunilor occidentale ce i-au fost impuse Moscovei în contextul războiului declanșat în urmă cu mai bine de un an de liderul rus Vladimir Putin în Ucraina.

„În condiţiile în care sancţiunile pun la grea încercare economia rusă, sistemul nostru financiar şi economic are în continuare nevoie de investiţii suplimentare”, a precizat clubul de oameni de afaceri Avanti într-o scrisoare adresată ministrului muncii, Anton Kotiakov, potrivit publicaţiei ruse Izvestia.

Creat în anul 2014, grupul de antreprenori Avanti are membri din sectorul de afaceri, precum şi mai mulţi parlamentari ruşi.

Ziua de lucru a mai fost de șase zile în Rusia

Aceasta nu ar fi prima dată când Rusia ar avea săptămâna de lucru de șase zile. Rusia sovietică a renunţat la săptămâna de lucru de şase zile în anul 1967.

Moscova se află sub sancţiuni internaţionale din anul 2014, când trupele Kremlinului au invadat peninsula Crimeea, iar ţările occidentale şi-au intensificat efortul de sancţionare de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022.

Acum, Uniunea Europeană discută despre o a unsprezecea rundă de sancțiuni împotriva Rusiei. În noul pachet ar putea fi incluse măsuri ce vizează țările ce continuă să facă afaceri cu Moscova, permiţându-i astfel să ocolească sancţiunile.

Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor din G7 au anunțat vineri sancţiuni ce vizează foarte profitabilul comerţ cu diamante ruseşti, chiar înainte de deschiderea summitului lor la Hiroshima,.