17 aug. 2023 | 15:51

Adio, TikTok, pentru acești angajați! Salariații care au la dispoziție 30 de zile pentru a șterge aplicația  

ACTUALITATE
Adio, TikTok, pentru acești angajați! Salariații care au la dispoziție 30 de zile pentru a șterge aplicația  

Aplicația TikTok va fi interzisă pentru unii dintre angajații din New York. Aceștia au la dispoziție 30 de zile pentru a o șterge de pe dispozitivele pe care le-au primit de la serviciu.

Motivul pentru care aplicația TikTok va fi interzisă

NYC Cyber Command, un subansamblu al Biroului de Tehnologie și Inovare, susține că TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității.

”NYC Cyber Command explorează și avansează în mod regulat măsuri proactive pentru a păstra datele newyorkezilor în siguranță.

Ca parte a acestor eforturi continue, NYC Cyber Command a stabilit că aplicația TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității rețelelor tehnice ale orașului și a dispus eliminarea acesteia de pe dispozitivele deținute de municipalitate.”, a declarat un purtător de cuvânt al primăriei din New York.

Compania care deține TikTok se apără

Alte state și localități, în special Montana, au făcut valuri interzicând TikTok la nivelul întregii jurisdicții. Însă, la scară mai largă, majoritatea legislatorilor au interzis aplicația pentru angajații guvernamentali, inclusiv pentru guvernul federal.

În timp ce legislația continuă să se modifice luând în considerare o interdicție totală a TikTok și a altor aplicații afiliate guvernului chinez, compania ce deține aplicația, ByteDance, luptă pentru a dovedi că aceasta nu reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

Directorul executiv al TikTok, Shou Chew, a depus chiar mărturie în fața Congresului, spunând că aplicația nu acționează ca un spion pentru China.

Aplicația TikTok, interzisă de instituții ale Uniunii Europene

La rândul său, Parlamentul European a interzis aplicația TikTok pe telefoanele angajaţilor, din motive de securitate. Anunțul a fost făcut în luna februarie de un oficial european. Interdicţia se aplică și pentru dispozitivele private conectate la e-mailul Parlamentului şi alte reţele de acces instalate pe ele.

Comisia Europeană şi Consiliul UE au interzis anterior TikTok pe telefoanele angajaţilor, subliniind preocupările tot mari cu privire la compania deţinută de firma chineză ByteDance. Totul din cauza suspiciunii că guvernul de la Beijing ar putea obţine acces la datele utilizatorilor săi din toată lumea. Însă, China a negat în mod constant că ar avea astfel de intenţii.

La rândul lui, parlamentul din Danemarca a anunţat că le-a cerut deputaţilor şi întregului personal să dezinstaleze aplicaţia TikTok de pe dispozitivele mobile de serviciu, din cauza riscului de spionaj. Aplicația a fost interzisă și de India.